Sorø Jazzfestivalen er IKKE aflyst – endnu! Vi savner oplysning om hvad ”større forsamlinger” egentlig er, skriver Sorø Jazz i en pressemeddelelse:

Sorø Jazzfestivalen er en ”stor” festival. Det synes vi selv, når vi ser på kvaliteten af musikken, Sorøs stemningsfulde spillesteder og de entusiastiske tilhørere. Men vi ved godt, at der overhovedet ingen sammenligning er med Copenhagen Jazz Festival, Roskilde Festivalen og lignende arrangementer med titusinder af gæster. Koncerterne under Sorø Jazzfestival spilles for mellem 50 og 200 tilhørere. Så er spørgsmålet, om det er ”større forsamlinger”?

Det kan vi ikke finde svar på. Og dermed heller ikke vide, om myndighedernes forbud mod sådanne større forsamlinger indtil 31. august indebærer, at Sorø Jazzfestivalen i dagene 19-26. juli skal aflyses.

Flere andre spørgsmål forøger usikkerheden. Hvis Sorø Jazzen ikke omfattes af et regelret forbud, skal vi så alligevel indrette os efter anbefalinger om flere meters afstand mellem tilhørerne? Skal der sikres minimum 4 kvm. gulvplads til hver? Hvor meget håndsprit skal være til rådighed?

Og allervigtigst: Hvad siger spillestederne selv? Sorø Jazzfestivalen spilles på et dusin forskellige caféer, restauranter, kirker, museer, hoteller m.m. Vil de mon alle være (gen)åbne i juli?

At kalde det panik er måske lige i overkanten. Men usikkerheden er lige nu stor, må vi indrømme. Og vi kan ikke bestemme selv. Uden at være jubeloptimister fastholder vi ikke desto mindre foreløbig håbet om, at jazzen kommer til at spille i Sorø til juli.