Fibernet for studerende og borgere i Region Sjælland er på vej, lover SEAS-NVE og Fibia, der ruller fibernet ud i regionen inden 2023, og det glæder professionshøjskolen Absalon.

Fibernet lancering. Foto Absalon

På Absalon Campus Holbæk blev løftet om udrulning af fibernet over hele Region Sjælland lanceret forleden. Studerende, borgere og virksomheder i Region Sjælland får en håndsrækning på 3,4 milliarder fra SEAS-NVE og Fibia, der ruller fibernet på 1 Gb/s ud i regionen med udgangen af 2023.

Regionen har ellers en kedelig danmarksrekord som bundskraber, når det gælder internethastigheder på 40 procent dækning mod et landsgennemsnit på 62 procent. Det ændres nu og Absalon takker på vegne af de studerende.

 

E-læring uden ventetid

Absalon Campus Holbæk, hvor lanceringen af SEAS-NVE og Fibias udrulning skete, har netop taget imod de første sygeplejerskestuderende i september i år. Campus Holbæk viser vigtigheden af at skabe uddannelser, dér hvor de studerende er geografisk. Endnu et vigtigt skridt er at sikre både studerende og ansatte adgang til hurtigt og stabilt internet.

Direktør for Sundhed og Social på Absalon Daniel Bojsen talte ved lanceringen på Campus Holbæk. Han var mere end tilfreds med meldingen om fibernet og takkede på vegne af alle Absalons studerende.

”Vores uddannelser er allerede digitale: Både undervisere og studerende bruger digitale platforme og onlineredskaber. Flere af vores uddannelser er deciderede E-læring, hvor alt foregår online. Hvis ikke internettet er godt nok, så mister vi vigtige redskaber og den nødvendige fleksibilitet til forberedelse og kommunikation”.