For andet år i træk er Pedersborg Gymnastik- & Idrætsforenings gymnastikafdeling indstillet til GYM Danmark som årets forening, oplyser PGI i en pressemeddelelse:

GymDanmark er specialforbund under paraplyorganisationen Danmarks Idrætsforbund (DIF). Vi har eksisteret i 120 år, og er i dag et af de største specialforbund i Danmark.
I GymDanmark arbejder vi med udvikling af gymnastikken. Vi udbyder aktiviteter og medlemstilbud der skaber værdi for vores medlemsforeningerne og god gymnastik for alle, uanset om man dyrker gymnastik for sjov, præstation eller elite.

Hvert år kårer GymDanmark Årets Forening og i år er hele fire foreninger nominerede.

I nomineringerne tages der udgangspunkt i, at foreningen gør en positiv forskel i gymnastik-Danmark. Årets Forening forventes i sit daglige arbejde at understøtte forbundets vision og målsætninger herunder at tilbyde medlemmerne et bredt udvalg af aktiviteter (gymnastik arter).

Der lægges vægt på, at Årets Forening er aktiv som deltager/medspiller på kurser og uddannelser i GymDanmark og bl.a. udviser en fleksibel indstilling til udlån af lokaliteter, redskaber m.v. i forbindelse med gennemførsel af kurser og arrangementer.

Foreningsmiljøet i Årets Forening er er kendetegnet ved at være velfungerede og udviklingsorienteret og foreningen forventes at arbejde målrettet med såvel bredde- som konkurrencetilbud.

I nomineringen til PGI står der:

Foreningen er nomineret fordi:
• Foreningen er en klub i udvikling, men som ikke glemmer trænere og udøvere i processen med at prøve nye ting. Fællesskabet vægtes højt, uanset det er trænerne eller gymnasterne i mellem.
• Foreningen er synlig og gør meget for lokal samfundet såvel som for Gymnastik Danmark.
• Der er en fantastisk stemning i foreningen, og de er det gode eksempel på en veldrevet forening. De VIL gymnastik, bevægelse og fællesskab, og de VIL hjælpe folk til en sund og aktiv livsstil.

De tre øvrige nominerede er: Værløse Gymnastik, Gjellerup Sdr. S. G & I fra Hammerum og Gymnastikfireningen 94 fra Fredericia.

Vinderen offentliggøres på GYM Danmarks årsmøde d. 14. november.

Foto: SDL
Del på sociale medier