Begivenheder

Andre nyheder

Gin Makers Dinner på Comwell

Gin Makers Dinner på Comwell

Det er først den 8. oktober kl. 18, Comwell Sorø holder GIN MAKERS DINNER, men allerede nu er der rift om pladserne. Her kan man nemlig smage gin fra Dyrehøj Vingaard, Rös Gin, samt den meget lokale gin fra Lindenskov Destillery i Sorø. “Vi er så heldige at begge producenter fra destillerierne kommer og holder foredrag imellem retterne om ginproduktionen,” meddeler hotelchef Kuno Junker.

3. juni 2020
Ud i det blå

Ud i det blå

Tirsdag d. 2. juni 2020 gik badesæsonen officielt i gang i Sorø, idet Friluftsrådet og Sorø Kommune hejste badepunktsflagene ved kommunens tre officielle badestrande ved henholdsvis Frederikskilde Strand ved Tystrup Sø og to steder ved Sorø Sø, nemlig ved Skjolden og ved Parnas. Mange tak til Rolf Lehrmann for billederne og Friluftrådets hejsningstale.

3. juni 2020
Foto: ABW

Sløjfning af olietanke

Er du i tvivl om din olietank overholder gældende regler – Sydvestsjællands Kloakservice A/S i Sorø kan hjælpe dig med et svar. Firmaet har mange års erfaring i at tømme, rense og afblænde olietanke – både til privat- og erhvervskunder.

3. juni 2020
Nyt look

Nyt look

Bille og Bølle har brugt coronapausen til at få lagt nyt gulv og inviterede Dit Sorø til “fernisering”. Lonnie har også møbleret lidt om, men først og fremmest er der masser nye sommervarer i butikken.

3. juni 2020
Satirens beske medicin kan fornemmes i Holbergs stuer på Tersløsegaard. Pressefoto.

Laus virus dulce est

Besk medicin mod sød form for virus: Besøg stuerne hvor satirens mester boede. Ludvig Holberg Museet åbner lørdag den 13. juni. Allerede tirsdag den 23. juni, Sankt Hans Aften, inviterer Tersløsegaard til bål, tale og sang på den åbne plæne foran gården fra kl. 20.00.

3. juni 2020
Webinar om administrationsbachelor

Webinar om administrationsbachelor

Mød Absalons administrationsbacheloruddannelse online, hvor du bl.a. kan høre om optagelse og adgangskrav samt studielivet på uddannelsen.

3. juni 2020
Foto: Sorø Kommune

Bekæmp bjørnekloen

Har du spørgsmål til bekæmpelse af kæmpebjørneklo, eller ser du bjørneklo et sted, hvor den ikke bliver bekæmpet, så skriv til Sorø Kommune.

3. juni 2020
Politirapporten

Politirapporten

Politiet fik lørdag klokken 09.35 en anmeldelse om, at en mand skabte uro i en ejendom i Sorø. Han virkede vred og beruset, væltede rundt og bankede blandt andet en stol ind i en dør. Da patruljen kom, fortsatte han sin aggressive adfærd og valgte blandt andet at spytte en betjent i ansigtet. Manden – der var 58 år og fra Sorø – blev derfor anholdt klokken 10.03 og sigtet for vold mod en politimand.

2. juni 2020
Foto: ABW

Absalon arrangerer online åbent hus

Grundet Corona er det desværre ikke muligt for Absalon at gennemføre de åbne huse på deres campusser, som de ellers havde planlagt. Men i stedet er der arrangeret mulighed for online åbent hus – så alle kommende studerende stadig kan se inden for, inden de vælger deres uddannelse.

2. juni 2020
Blomsterbrag hos Birkegårdens Haver

Blomsterbrag hos Birkegårdens Haver

Rhododendronen kom, så og sejrede i Pinsen hos Birkegårdens Haver, der således fik et brag af en åbning. De små gedekid hopper rundt i gedefolden, og alle de andre dyr glæder sig til at se jer!

2. juni 2020
Grundlovsdag i år bliver anderledes

Grundlovsdag i år bliver anderledes

Virtuelt grundlovsmøde: Venstre har lavet en facebookbegivenhed, hvor folketingsmedlemmer holder grundlovstaler, og ind imellem underholder Henrik Krogsgaard og Annette Heick. Efterfølgende arrangerer Sorø-Ringsted-kredsen, at Louise Schack Elholm holder sin grundlovstale, og man har mulighed for at kommentere undervejs.

2. juni 2020
Lokalarkivet åbner igen

Lokalarkivet åbner igen

Lokalarkivet i Dianalund åbner igen den 11. juni kl. 13-17. Der er håndsprit, engangshandsker og markeringer i gulvet med opfordring til at holde afstand.

2. juni 2020
Gaven til studenten

Gaven til studenten

Fred. Jensen har flere gode gaveideer til årets studenter, som måske har brug for lidt ekstra forkælelse, nu hvor corona-situationen har skruet ned for de store studenterfester. Dit Sorøs fotograf, Anne Beth Witte, var på besøg…

2. juni 2020
Eva Karlsson ny leder af Handicap og Psykiatri

Eva Karlsson ny leder af Handicap og Psykiatri

Eva Karlsson bliver leder for 160 medarbejdere i Handicap og Psykiatri og skal blandt andet stå i spidsen for et nyt rådgivningstilbud, oplyser Sorø Kommune i en pressemeddelelse.

2. juni 2020
Pressefoto

Landets første varmeværk baseret på lokalt haveaffald

Borgernes eget have- og parkaffald er med afstand den mest bæredygtige form for biomasse, som samtidig giver store besparelser på varmeregningen og i CO2-regnskabet, konstaterer det sydsjællandske affalds- og energiselskab AffaldPlus. Alligevel kan Gert Jørgensen blive både den første og den sidste borgmester til at igangsætte et sådant projekt herhjemme, når han på onsdag sætter spaden i jorden til det nye kraftvarmeværk i Sorø.

1. juni 2020