soroe-large

40 år i landbruget på Kragerup Gods

For præcis 40 år siden, d. 1. april 1980, vendte Kragerups uundværlige traktorfører og altmuligmand Henning Hansen hjem til fødestavnen Vestsjælland efter en årrække som murerarbejdsmand i hovedstaden – og blev ansat på Kragerup af godsejer Birgitte Dinesens far Erik Dinesen.
40 år i landbruget på Kragerup Gods

10 år bag komfuret

10 år bag komfuret på Kragerup Gods
Det kræver langt mere end en velsiddende kokkehue og et arsenal af skarpslebne knive at være køkkenchef på Kragerup Gods. Det ved Frank Bybjerg Andersen alt om, for den 1. april 2020 har han været køkkenchef i Godskøkkenet i 10 år uden fortrydelser.

Mad ud af godset

Mørbradgryde á la Kragerup med ris pilaf... Kragerup Gods præsenterer weekendens take away menu - fredag og lørdag.
Mad ud af godset

Kreative hjemmedage

Kreative hjemmedage
Over de næste to uger vil Sorø Kunstmuseum hver anden dag poste kreative opgaver på deres sociale medier inspireret af værker fra museets samling, som børn og forældre kan hygge sig med hjemme i stuerne (når nu museet fortsat er lukket indtil d. 13 april).

Blå anemoner i Enemærkeskoven

Tusind tak til Lis Nielsen for dette foto af de blå anemoner i Enemærkeskoven ved Stenlille.
Blå anemoner i Enemærkeskoven

Lækkerier fra kødgryderne på Comwell

Lækkerier fra kødgryderne på Comwell
Chili con carne, stegt flæsk, biksemad, wienerschnitzel og meget andet godt… Comwell Sorø præsenterer denne uges take away menu.

Genbrugspladserne åbner igen – men med tidsbestilling

AffaldPlus genåbner nu sine genbrugspladser – dog med et midlertidigt bookingsystem for at begrænse antallet af kunder på pladserne. Det er fortsat muligt at benytte haveaffaldspladserne uden tidsbestilling. AffaldPlus håber, at alle vil medvirke til, at vi kommer bedst muligt gennem denne uvante situation.
Genbrugspladserne åbner igen – men med tidsbestilling

Særlige omstændigheder kræver fleksibilitet fra alle

Særlige omstændigheder kræver fleksibilitet fra alle
Sofie Torpegaard (C), Sorø Byråd: "Statsministeren udtalte allerede i starten af ugen, at vi som offentligt ansatte, skal forberede os på, at vores vilkår ændres. Disse vilkårsændringer er nu begyndt. Det synes jeg er helt OK – vi bliver nødt til at se på hvilke opgaver, der skal og kan løses i den hverdag vi befinder os i lige nu og ikke om vi er offentligt eller privatansatte."

Flyvende arméer af små giftige insekter…

For næsten 300 år siden sad Ludvig Holberg på Tersløsegaard og spekulerede over, hvorfor der opstod pest. ”Det synes antageligst, at Pest foraarsages af smaa giftige Insecter udi Luften, hvilke dræbe ved deres giftige sting … Insecterne maa være saa smaae, at de end med Microscopiis ikke kand sees … Sygdommen foraarsaget af saadanne flyvende Arméer kan i hast springe fra et sted til et andet…”
Flyvende arméer af små giftige insekter…

Opslag på byportalen er sponseret af vores partnere.
Send dit opslag til redaktion@dit-soroe.dk

Følg Dit Sorø på facebook og instagram

MailPoet