soroe-large

Tilbage til år 1300

"Et barn af Middelalderens tunge Alvor og Renaissancetidens stærke Selvfølelse formælet med Rokokotidens Pragt og Nutidens Hygge". Vedbygaards spændende historie og den tilhørende smukke natur gør stedet til et yndet udflugtsmål. Dit Sorø besøgte parken en varm sommerdag.
Tilbage til år 1300

Knastørt sommerland – og usikker udsigt til regn

Knastørt sommerland – og usikker udsigt til regn
Sommeren 2021 har ind til nu været sparsom med nedbør, og tørkeindekset er efterhånden gået i rødt flere steder, oplyser DMI. Kigger man frem i prognoserne, er der fra søndag udsigt til kraftige byger, men byger har det ofte med at være lokale og kraftige, så de forventes ikke at bløde den tørkeramte jord op i et hug.

Jazz og klassisk i skøn forening

Et jazzorkester og en klassisk strygerkvartet mødes i Klosterkirken for at demonstrere, hvordan genrerne kan smelte sammen i skønne kombinationer af jazzrytmer og stykker af bl.a. Boulanger, Grieg og Tchaikovsky. Det sker onsdag den 28. juli kl. 20.00. Koncerten er arrangeret i fællesskab af Klassisk i Sorø og Sorø Jazzfestival.
Jazz og klassisk i skøn forening

Det næste Sorø Magasin

Det næste Sorø Magasin
I uge 35 husstandsomdeles den 3. udgave af det lokale Sorø Magasin til kommunens postkasser. Har du en god historie eller brug for markedsføring af din virksomhed i hele kommunen så kontakt os gerne.

Pas på jeres elcykler

Selvom antallet af cykeltyverier er faldet stødt siden 2009, er skadesudgifterne til stjålne cykler steget de seneste år. Og det skyldes, at antallet af dyre cykler, som bliver stjålet, nærmest er eksploderet inden for de seneste tre år. Til dem hører blandt andet el- og ladcykler.
Pas på jeres elcykler

Alsted Kirke - bygget af egnens bønder

Alsted Kirke - bygget af egnens bønder
Landsbykirken midt i Alsted er bygget i romansk stil omkring 1150. Dit Sorø lagde vejen forbi den smukke kirke på en lige så smuk sommerdag.

Koncert til minde om Hans Mikkelsen

Ludvig Holberg opholdt sig vist aldrig ved Vesterhavet. Men han har beskrevet det. I et gratulationsdigt til Hans Mikkelsen omtaler han Vesterhavet som det evigt uforgængelige. ”Dit navn hos brave folk vil ej dø, før end der udi Vesterhavet ej fisk skal findes mere...” skrev Holberg i 1722. Søndag 1. august kommer sangerinden Nathalia Florez fra Fanø til Tersløsegaard og spiller musik inspireret af det brusende hav.
Koncert til minde om Hans Mikkelsen

Festlig åbningskoncert

Festlig åbningskoncert
Kom til Løvehave Koncerters festlige åbningskoncert søndag d. 1. august kl. 16.00 i Løvehavehus ved Sorø. The Ardeal Project åbner festivalen med egne arrangementer af Balkan-folkemusik, klassiske værker og nogle overraskelser fra den mere poppede verden.

Sorø er genåbnet - det sker

Opslag på byportalen er sponseret af vores partnere.
Send dit opslag til redaktion@dit-soroe.dk

Følg Dit Sorø på facebook og instagram