soroe-large

Mosen er et kunstværk i sig selv

Kunstinstallationen i Lille Finland er skrækkelig. Som modsvar til opslaget om cowboybukserne ophængt af kunstneren Peter Bonde har vi modtaget en række smukke billeder fra mosen, taget af Jens Rasmussen.
Mosen er et kunstværk i sig selv

Elle belle delle!

Elle belle delle!
Gå ikke glip af Holberg Teatrets fabelagtige opførsel af Jean de France denne uge. Det er sidste chance for at opleve Commedia dell'Arte i 'Søjlesalen' i Akademihaven, for instruktør Niels Vandrefalk trapper ned efter 60 år i tjenesten.

Obo og orgel

Sorø Klosterkirke danner rammerne om en koncert med obo og orgel, hvor den amerikanskfødste oboist Demetrios Karamintzas gæster Sorø og akkompagneres på orgel af Merethe Køhl Hansen. Det sker onsdag den 11. august kl. 20.00. Billetsalget er startet.
Obo og orgel

”Et land skal kendes på, hvorledes man behandler sine svageste grupper"

”Et land skal kendes på, hvorledes man behandler sine svageste grupper"
Hjerneskadeforeningen Vestsjælland, der bl.a. dækker Sorø Kommune, afholdt torsdag 24. juni på Hotel Comwell Korsør konference om prioriteringer i handicappolitikken, særligt i relation til personer ramt af senhjerneskader og deres pårørende. Konferencens deltagere var alle, der interesserer sig for handicapområdet i relation til senhjerneskade-området.

Forhøring om nye boliger

Det skal på det kraftigste anbefales, at der ikke arbejdes videre med planer om bebyggelse i dette enestående og i kulturmiljø sammenhæng sårbare område. Et byggeri på stedet vil helt og aldeles fjerne den kulturhistoriske oplevelse og forståelsen af stedet. Læs Peter Milton Mortensens bemærkninger til kommunens planafdeling.
Forhøring om nye boliger

Bankospil igen i Pedersborg Forsamlingshus

Bankospil igen i Pedersborg Forsamlingshus
Så begynder bankospillene igen i Pedersborg Forsamlingshus. Første spil torsdag d. 8. juli, hvor det er Forsamlingshuset der har spil. Det har de igen d. 15. juli, hvorefter Pedersborg Gymnastik- & Idrætsforening (PGI) har d. 22. juli. Bankokalenderen vil blive uddelt til alle de første gange, så man kan se spillene resten af året.

Børnedage i Birkegårdens Haver

Den 6. og 7. juli afholder Birkegårdens Haver sommerferiens første Børnedage. 11 Børnedage i alt er spredt hen over sommerferien. Her er sjove familieaktiviteter for både store og små. Alle de søde dyr glæder sig til godt selskab, de smukke haver oser af blomsterpragt, og der er masser af plads.
Børnedage i Birkegårdens Haver

Tillykke!

Torsdag d. 1. juli fejrer Birkegårdens Haver 25-års jubilæum med gratis kaffe- og kagebord fra kl. 14.30 – 16.00, hvor Troels Christensen underholder. I butikken denne dag får gæsterne også 25% rabat.
Tillykke til Birkegårdens Haver

Næste år kan danskerne selv cykle 2. etape af Tour de France

Når Tour de France for første gang nogensinde kommer til Danmark, så bliver ruten ikke kun for de professionelle ryttere. Som opstart til touren giver Tour de Storebælt 16.000 danske og internationale cykelmotionister mulighed for lørdag d. 11. juni 2022 at cykle hele eller dele af ruten, På alle tre ruter kører deltagerne over Storbæltsbroen.
Næste år kan danskerne selv cykle 2. etape af Tour de France

Månedens kunstner på Sorø Bibliotek & Bykontor

Månedens kunstner på Sorø Bibliotek & Bykontor
Fik du ikke lagt vejen forbi kunstgangen på Sorø Bibliotek & Bykontor for at se Tina Elfs farverige udstilling, så fortvivl ej. Udstillingen kan nemlig også nydes i juli måned, hvor Tina Elfs dragende univers bliver hængende.

Movia vil genindføre kontanter i busser og flextrafik

For godt et år siden indstillede Movia muligheden for at betale med kontanter i busser og flextrafik for undgå unødig risiko for smitte ved tæt kontakt mellem chauffører og kunder. Men når myndighederne fra 1. september i år udfaser de sidste corona-restriktioner i den kollektive transport, forventer Movia at åbne for kontantbetalingen igen i busser og flextrafik.
Movia vil genindføre kontanter i busser og flextrafik

Sorø er genåbnet - det sker

Opslag på byportalen er sponseret af vores partnere.
Send dit opslag til redaktion@dit-soroe.dk

Følg Dit Sorø på facebook og instagram