soroe-large

Lokalbanerne er en del af fremtiden

SF Sjælland mødtes i Sorø: Vi mener i SF, at vi skal satse på udvikling af vores regionale lokalbaner i stedet for at satse på afvikling, og det ser nu ud til at være lykkedes SF at få skabt opbakning til renoveringen af Østbanen både i Regionsrådet og blandt flere partier i Folketinget.
Lokalbanerne er en del af fremtiden

Skønt flygel hentet til Sorø

For tredje gang har Kunstmuseet fået et flygel, og nu er det lykkens gang, for flyglet er købt til fast brug for koncerter på museet. Det nyerhvervede flygel fik koncertdebut på Kunstmuseet fredag 28. maj med Marie Louise Schmidt ved tangenterne, da Sophisticated Ladies spillede, oplyser Sorø Jazz.
Skønt flygel hentet til Sorø

Lav et regnvandsbed

Lav et regnvandsbed
Maj var den vådeste maj i mange år. Midtsjællands Planteskole anbefaler at bruge regnvandet på en fornuftig måde.

Supertilbud til haven

Broby Planteskole har supertilbud på den stedsegrønne busk med de pragtfulde blomster. 1 stk. dværgrhododendron 99,95. 3 stk. dværgrhododendron 199,95.
Supertilbud til haven

Til Niels Aalbæk

Til Niels Aalbæk
"Vi har i nu 3 læserbreve fra dig, kunne læse om dine meninger om “sort blok”. Jeg undrer mig i øvrigt meget over dit udtryk “sort blok” - hvad bygger du det udtryk på? Ja, der er kommet et nyt blåt parti, men det bliver blå vel ikke sort af," skriver Jakob Spliid, Venstre.

Fuchsiahaven springer ud

Fredag formiddag var regnskyerne endelig på vej væk, solen trængte igennem, og Fuchsiahavens mange blomster og farver blev ekstra strålende. Dit Sorøs fotograf, Anne Beth Witte, var forbi.
Fuchsiahaven springer ud

Farvestrålende universer på gallerigangen

Farvestrålende universer på gallerigangen
I maj måned var det eleverne fra kunstlinjen på Sorø Musiske Skole der udstillede deres fine parafraser af George Stubbs racehest, det kendte maleri "Whistle jacket" fra 1762. Nu er det læreren, kunstneren Tina Elfs tur til at udstille på gallerigangen på Sorø Bibliotek & Bykontor.

Nu starter vaccination af yngre årgange

Region Sjælland er begyndt at invitere de 16-årige til vaccination. Regionsrådsformand Heino Knudsen glæder sig over, at de yngre årgange nu også kan se frem til en mere almindelig hverdag.
Nu starter vaccination af yngre årgange

Vi vil have Storken tilbage til Sorø Kommune

SF vil gerne at storken og tranen vælger at yngle i vores kommune. For at det skal lykkes, skal vi for alvor gøre noget for at få mere varieret og vild natur.
Vi vil have Storken tilbage til Sorø Kommune

Skal vi have Naturnationalpark på Midtsjælland ?

I DN Sorø er vi rigtig glade for det paradigmeskift, som Naturnationalparker er udtryk for. Hovedformålet med naturnationalparkerne er at styrke naturen og biodiversiteten ved at etablere store, sammenhængende naturområder, hvor naturen i højere grad end i dag kan udvikle sig på sine egne præmisser.
Park natur Soroe Akadami foraar sommer maj 2021 abw (8)

Sorø er genåbnet - det sker

Opslag på byportalen er sponseret af vores partnere.
Send dit opslag til redaktion@dit-soroe.dk

Følg Dit Sorø på facebook og instagram