soroe-large

Den første blå anemone

Langfredag var Ingrid Olsen med familien i Stenlille Nordskov. Der var to blå anemoner på toppen af Hjortebjerg, netop ved siden af stien, hvor de trillede påskeæg. Det er historiefestivalforeningen 1684-1862, der i samarbejde med Kongskilde Naturcenter har startet en fotokonkurrence med de blå anemoner i fokus.
Den første blå anemone

Frigængerne tilslutter sig Lars Løkkes politiske netværk

Frigængerne tilslutter sig Lars Løkkes politiske netværk
Den lokalpolitiske Sorøliste Frigængerne har tilsluttet sig Lars Løkke Rasmussens politiske netværk.

Smukke forårsnyheder

Georg Jensens klassiske og smukke designs har været og er fortsat manges favoritter. Fred. Jensen & Søn i Storgade 16 har allerede fået adskillige skønne forårsnyheder ind i butikken, og det fortsætter stadig med elegante smykker.
Smukke forårsnyheder

Er din hjerne som fisk?

Er din hjerne som fisk?
"Ideen om at vi kan minde om fisk, opstod da jeg læste om en mand, der skulle rengøre sit akvarie. Fiskene blev omsorgsfuldt sat over i et andet kar, mens akvariet blev ordnet. Karret var fire gange så stort som det akvarie de plejede at svømme i. Til sin overraskelse så manden, at fiskene blev i det ene hjørne. De brugte ikke al den plads de havde fået til rådighed." Klumme af psykoterapeut Jane Lee.

Sorø Museum genåbner i april!

Sorø Museum glæder sig til meget snart at kunne genåbne. Fra den 22. april kan du igen opleve museet, der formidler Sorøs lokale historie helt tilbage fra de første menneskelige tegn. Museets gård er i sig selv et enestående kulturmiljø.
Sorø Museum genåbner i april!

ØV MED ØV PÅ!

ØV MED ØV PÅ!
Svegård Bog & idé - Legekæden i Storgade er temmelig frustreret og kede af det, for de har igennem den seneste tid oplevet tyveri fra deres varestandere ved indgangen til butikken. Nu kommer der overvågning op ved begge indgange.

Vind gavekort på 5000 kr.

Det går meget stærkt med hussalget for tiden, meddeler Nybolig i Sorø. Går du i salgstanker, så ring dem op for en salgsvurdering på 5782 1919. ALLE der sætter deres bolig til salg hos Nybolig Sorø inden den 1. juni 2021 modtager et gavekort på 5000 kr. til brug i lokale butikker.
Vind gavekort på 5000 kr.

Retten til at tage initiativ

Retten til at tage initiativ
"På det seneste møde i Kommunalbestyrelsen udbrød der panik i den borgerlige lejr. Enhedslisten havde formastet sig til, at bruge initiativretten til at stille to forslag til behandling i Kommunalbestyrelsen. Det ene handlede om en henvendelse til Undervisningsministeren om at droppe de nationale test i 2021 og det andet om et partnerskab med foreningen Lev uden vold, med et formål at blive dygtigere til at sætte ind overfor vold og social kontrol i familier."

Drop nu de nationale test i grundskolen

Abelone Bergløv: "En del andre kommuner, har henvendt sig til ministeren og bedt hende droppe de nationale test. Desværre har undervisningsministeren valgt at fastholde testene. For Enhedslisten giver denne beslutning ingen mening!"
Drop nu de nationale test i grundskolen

Coronanedlukning rammer idrætsforeningerne i Sorø Kommune

Lukkede haller, tomme omklædningsrum og urørte græsbaner. I Sorø Kommune er der kommet 690 færre medlemmer det seneste år. Trods en stor indsats fra både de frivillige og landets kommuner satte coronanedlukningen et tungt aftryk på DGI og Danmarks Idrætsforbunds medlemstal i 2020.
Coronanedlukning rammer idrætsforeningerne i Sorø Kommune

Bedste tidspunkt for vinduesudskiftning

Bedste tidspunkt for vinduesudskiftning
Det skal være nemt at få overblik over prisen på en vinduesudskiftning og de tilskudsmuligheder, der findes. Sådan lyder det fra håndværksmester Lars Mouritsen fra Kopp Sorø.

Flere eksempler på vanvidsbilisme i weekenden

Lørdag klokken 18.17 fotograferede en af politiets operatører i en automatisk trafikkontrol en bil, da den kom kørende ad Vestmotorvejen i Sorø med hele 239 km/t, hvor hastighedsgrænsen ellers er 130 km/t. Den forseelse hører ind under kategorien vanvidsbilisme. Føreren kan nu vente en sigtelse efter færdselsloven, en midlertidig inddragelse af sit kørekort, beslaglæggelse af bilen og formentlig en klækkelig bøde.
Flere eksempler på vanvidsbilisme i weekenden

Opslag på byportalen er sponseret af vores partnere.
Send dit opslag til redaktion@dit-soroe.dk

Følg Dit Sorø på facebook og instagram