soroe-large

Nyt på Rådhuset!

Billedkunstner Soli Madsen er den første, der udstiller på Borgmestergangen på Sorø Rådhus, hvor der er monteret nye galleriskinner til fremtidige udstillinger.
Nyt på Rådhuset!

Sorø Privatskole tog imod 60 nye førskolebørn

Sorø Privatskole tog imod 60 nye førskolebørn
Tirsdag morgen sitrede luften af spænding på Sorø Privatskole. Det var nemlig dagen, hvor førskolen Spiren tog imod 60 nye børn, der mødte op på skolen sammen med deres forældre. Børnene skal begynde i 0. klasse efter sommerferien. Ligesom på de øvrige skoler i Sorø Kommune er det første gang Privatskolen tager imod førskolebørn.

Energipuljen sparer årligt Sorø Kommune for 55 ton CO2

Der energioptimeres i denne omgang primært på skoleområdet, hvor både Sorø Borgerskole, Ruds Vedby skole og Frederiksberg skole står for tur. Der skal skiftes belysning og optimeres på varme- og ventilationskilder. Sorø Borgerskole og Frederiksberg skole kan ligeledes se frem til udskiftning af vinduer i henholdsvis blok B og blok 7.
Energipuljen sparer årligt Sorø Kommune for 55 ton CO2

Aftenstemning omkring Sorø Akademi

Aftenstemning omkring Sorø Akademi
Tusind tak til Jens Ramussen for de skønne skumringsbilleder fra Akademihaven.

På vej mod genåbning

Efter sommeren 2020, der blev sørgeligt præget af coronaepidemien, ser Tersløsegaard frem til den kommende sæson 2021. Åbningen sker søndag den 30. maj, hvor Holbergs Mindestuer kan besøges fra kl. 12.00, hvorefter der kl. 16.00 bydes på to timers komedie i haven.
På vej mod genåbning

Danmarks største bogudsalg

Danmarks største bogudsalg
Lige om lidt starter Svegård Bog & idé – Legekæden ’Danmarks største bogudsalg’ - onsdag den 7. april 2021. Derudover starter ekstra bogudsalg med 20 % på ALLE bøger, fra den 7. april og til og med den 9. april.

Hvornår kan du bedst lide dig selv?

"At turde tage sig selv alvorligt er en livslang øvelse. Igen og igen falder vi i, og gør som vi plejer. Men når vi lykkes med at slappe af, sige vores mening, lade rodet ligge, eller får sagt fra, så oplever de fleste som frigørende, livfuldt og tæt på lykkeligt". Klumme af psykoterapeut Jane Lee.
Hvornår kan du bedst lide dig selv?

Mennesker efter lock-down

Psykoterapeuter har kunnet praktisere hele tiden og de psykoterapeuter, der har holdt gang i deres klinik, har haft mere travlt end før. Nogle samtaler blev afholdt online, men for en del mennesker var den menneskelige kontakt nødvendig for at kunne komme gennem denne tid. Under forsvarlige forhold naturligvis, med tilpas afstand, afspritning osv. Den kunstterapeutiske klinik i Sorø har ligeledes holdt klinikken i gang og arbejdet med unge og voksne i krise, sorg, stress, depression og angst. Menneskelig kontakt og omsorg er livsvigtig i krisetider.
Mennesker efter lock-down

En rejse i Hvideslægtens landskaber

Onsdag den 14. april kl. 19.00 - 20.00 kan du deltage i et online foredrag, som tager dig med i Hvideslægtens fodspor. Om du er derhjemme, i sommerhus eller bor i udlandet, har du nu muligheden for få historien bragt online til lige der, hvor du er.
En rejse i Hvideslægtens landskaber

Nu straffes vanvidsbilister hårdere

Onsdag den 31. marts er en strafskærpelse for vanvidskørsel trådt i kraft. Det giver politiet nye muligheder for at slå hårdere ned på bilister, der ikke følger reglerne. Der er både tale om strafskærpelser og om bedre muligheder for at beslaglægge bilen - også når den er lånt eller leaset.
Nu straffes vanvidsbilister hårdere

De sjællandske politikredse står sammen mod ulovligt gaderæs

De sjællandske politikredse står sammen mod ulovligt gaderæs
Når motorentusiaster mødes og kører ulovligt gaderæs, er det til stor gene og fare for borgerne. De sjællandske politikredse står sammen i en fælles målrettet indsats for at skride ind over for den farlige og støjende kørsel.

Opslag på byportalen er sponseret af vores partnere.
Send dit opslag til redaktion@dit-soroe.dk

Følg Dit Sorø på facebook og instagram