soroe-large

Tersløsegaard genåbner med en kostelig komedie

Jeronimus skal formentlig stå parat med sin stok til at prygle de vankundige, der møder frem uden coronapas. Og han vil kunne gøre det uden stands anseelse, for alle fremmødtes identitet og sociale status formodes skjult bag de påbudte masker. I tillid til løfterne om genåbning af kulturen satser Holberg Museet Tersløsegaard ikke desto mindre på at kunne byde på en forløsende oplevelse med to timers original Holbergkomedie søndag eftermiddag den 30.maj.
Tersløsegaard genåbner med en kostelig komedie

Vær med til affaldsindsamlingen den 18. april 2021

Vær med til affaldsindsamlingen den 18. april 2021
Vil du give din lokale natur en håndsrækning og være med til at holde Sorø kommune ren? så mød op ved ”bord bænke stedet” på Banevej ved Sorø Sø.

Sorøs Kommune indrømmer lovbrud

Bo Mouritzen, Enhedslisten: "det er fuldstændigt ligegyldigt, om en lovovertrædelse begås bevidst eller ubevidst, ved en fejl eller med vilje. Manglende kendskab til loven fritager ikke for ansvar - så kan man kalde det en fejl nok så mange gange!"
Sorøs Kommune indrømmer lovbrud

Jagten går ind på Den Blå Anemone

Kongskilde Naturcenter og Historieforeningen 1684-1862 samarbejder om JAGTEN på de Blå Anemoner i Sorø. Det er netop nu, de begynder at blomstre og i de næste 3 ugers tid. Så tag dit kamera og familien med, og gå på jagt.
Jagten går ind på Den Blå Anemone

De bedste vandrestier

De bedste vandrestier
Vores vandrelyst er blevet vækket kraftigt til live i løbet af det seneste år med coronanedlukning. Med krav om afstand og små forsamlinger har gåture været en af de måder, man har kunnet se familie og venner. Et samarbejde mellem Dansk Vandrelaug og Google betyder, at Google Maps fremover viser vej til nogle af Danmarks fineste vandreoplevelser.

Landsdækkende kontrol i påsken 2021

Politiet landet over gennemfører traditionen tro i påskedagene til og med mandag den 5. april 2021 en målrettet indsats mod hastighed, spiritus- og narkokørsel.
Landsdækkende kontrol i påsken 2021

Klar, parat, start

Klar, parat, start
Svegård Bog & idé - Legekæden i Storgade gør klar til deres store BOGUDSALG fra den 7. april til den 9. april. Her får du mulighed for vanvittige besparelser.

Praktikinspirationsdag hos Absalon

Overvejer du at få en Leisure Management-studerende i praktik? Kom med og præsentér din virksomhed online for Professionshøjskolen Absalons studerende. Du får mulighed for at præsentere din virksomhed og praktikmulighed til ca. 110 potentielle praktikanter via denne online-event.
Praktikinspirationsdag hos Absalon

Sidste chance for lovligt at aflevere peberspray

Sidste chance for lovligt at aflevere peberspray
Siden 1. februar 2021 har man haft mulighed for lovligt at aflevere peberspray, og på landsplan har politiet indtil nu modtaget 1.117 peberspray. Man kan stadig nå at indlevere på et af politiets afleveringssteder, dog skal det gøres senest den 31. marts 2021.

Suserup Skov i 'Nature'

Påstanden om at urørt skov har en betydelig klimaeffekt, fordi skove med selv meget gamle træer bliver ved med at suge CO2 ud af atmosfæren, bliver nu tilbagevist af forskere fra Københavns Universitet. KU-forskernes opfattelse er understøttet af observationer fra Suserup Skov ved Sorø, som stort set har stået urørt de sidste 100 år. Her er de ældste træer 300 år gamle. Opgørelser i 1992, 2002 og 2012 viste alle, at der ikke skete et signifikant optag af CO2 i skoven.
Suserup Skov i 'Nature'

Påskeferie

Redaktionen er gået på påskeferie nu, men vi holder øje med indbakken t.o.m. onsdag. Send som altid jeres opslag til redaktion@dit-soroe.dk. Vi ønsker jer alle en dejlig påsketid.
Påskeferie

Opslag på byportalen er sponseret af vores partnere.
Send dit opslag til redaktion@dit-soroe.dk

Følg Dit Sorø på facebook og instagram