Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Sorø Kommune i tidsrummet fra 29. august til 5. september 2017. 

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

SPRITBILISTER
I går klokken 21.10 blev et par betjente på patrulje opmærksomme på en sort bil, der kørte i krydset ved Tjørnvedvej og Omkørselsvejen i Stenlille. Rutinemæssigt standsede de bilen, og her sad en 24-årig mand med ukendt adresse, som virkede noget påvirket af euforiserende stoffer. Derfor blev han anholdt og sigtet for at køre i påvirket tilstand. Ved et nærmere tjek viste det sig desuden, at han var frakendt førerretten, så det blev han også sigtet for. Efter han havde fået taget en blodprøve, blev han løsladt klokken lidt efter 22. Men tilsyneladende havde han ikke helt forstået budskabet, for blot et par timer senere klokken 0.45 blev han igen standset i den samme sorte bil, da han kørte på Apotekervej i Sorø. Han blev igen sigtet for at køre i påvirket tilstand og for at køre uden førerret. Kvinden, der ejer bilen, blev sigtet for at have overladt førerretten til den 24-årige.

HÆNDELSER
SORØ: Påvirket 25-årig løb fra færdselsuheld
Flere bilister så mandag aften en VW Golf overtræde adskillige bestemmelser i færdselsloven i Sorø. Politiet fik klokken 18.06 en anmeldelse fra et vidne, der havde set bilen overhale ud over spærrelinjerne på Sorøvej, og politiet satte efter VW’en, som fortsatte ud på Vestmotorvejen mod København. Her overhalede føreren tre lastbiler indenom i nødsporet, inden den tog afkørsel 37 og kørte mod Sorø centrum.

I rundkørslen ved Nordmarksvej/Stamvejen stødte han sammen med to andre biler, og føreren stak af til fods. På grund af vidneforklaringer fandt politiet kort tid senere frem til en 25-årig mand fra Korsør, som blev anholdt på Holbækvej klokken 19.13. Den 25-årige virkede påvirket af stoffer, og blev sigtet for kørsel i påvirket tilstand og for en længere stribe færdselslovsovertrædelser.

STENLILLE: Tyveri 
Onsdag klokken 16.10 fik politiet en anmeldelse fra Fakta på Hovedgaden i Stenlille, hvor medarbejderne tilbageholdt to kunder, der havde stjålet forskellige varer. Det var en 37-årig kvinde fra Frederiksværk og en 25-årig udenlandsk mand, som havde nappet chokolade, slik og elektriske tandbørster for lige knapt 2.500 kroner. De blev begge sigtet for butikstyveri, men ingen af dem var i første omgang villige til at oplyse deres identitet til betjentene. Det lykkedes dog at få skaffet klarhed, men den 25-årige mand havde ikke nogen gyldig opholdstilladelse, og derfor blev han også sigtet for overtrædelse af udlændingeloven. Han er fortsat anholdt. Uden for forretningen tjekkede politiet en bil, som ventede med en 40-årig mand fra Frederiksværk ved rattet. Der viste sig at være flere dagligvareartikler i bilen, som chaufføren ikke kunne redegøre for. Derfor blev den 40-årige mand sigtet for tyveri.

 

Indbrud

By Vej Type Tidsrum Udbytte
Sorø St. Ladegårdsvej Hus Onsdag klokken 14 – fredag klokken 21.30 Kædesav af mærket Bosch med seks batterier og et kamera af mærket Canon
Sorø Banevej Hus I ugen op til tirsdag klokken 2 Ikke umiddelbart stjålet noget
Sorø Rødtjørnevej Hus Onsdag klokken 10 – fredag klokken 9.15 Mønter, frimærker og sølvtøj
Sorø Pilevej Hus Onsdag klokken 12 – torsdag klokken 18.15 Ikke gjort op hvad der er stjålet
Sorø Thorsvej Hus Tirsdag klokken 14 – torsdag klokken 10.30 Smykker
Fjenneslev Alstedvej Hus Mandag klokken 17.30-21.30 Fire PH-lamper, musikanlæg af mærket B&O samt lysestager

 

 

Hastighedskontrol

By Vej Tid Type Kontrol-
lerede
Fart-
bilister
Tilladt Hurtigste Klip
Dianalund Dr. Sells Vej Klokken 13.40-16.45 ATK – bestilt færdselskontrol 377 15 50 km/t 104 km/t Et klip og en betinget frakendelse
Dianalund Karsholtevej Klokken 16.55-20.05 ATK – bestilt færdselskontrol 132 14 50 km/t 92 km/t Et klip og en betinget frakendelse
Stenlille Sorøvej Klokken 14.15-19.45 ATK 2322 125 60 km/t 100 km/t Ni klip og en betinget frakendelse
Stenlille Sorøvej Klokken 7.45 – 10.50 ATK 1110 19 60 km/t 100 km/t 1 klip og en betinget frakendelse