Den 1. juli 1979 åbnede Poul Lysen Hansen, som selvstændig autoforhandler på Møllevej 10 i Sorø, med det dengang næsten ukendte japanske bilmærke – Toyota.

Udover salg af nye og brugte biler drev Poul Lysen Hansen et autoværksted samt solgte brændstof fra en god gammeldags tankstation – det var fra før man gik over til selvbetjening. Der blev solgt brændstof til biler, motorcykler, knallerter, bådmotorer og græsslåmaskiner.

Havde man motorproblemer uanset køretøj, så var man altid velkommen hos Poul Hansen.

PH Automobiler blev drevet i tæt parløb med hustruen Birgit Hansen helt frem til hendes alt for tidlige død i 2005 – efter lang tids sygdom.

Virksomheden og virkeligheden har ændret sig for at følge med tiden. Bilmærker er forsvundet, men mange nye er kommet til. Og for over 15 år siden så Poul Lysen Hansen – sammen med sønnerne Christian og Anders, at fremtiden lå i at forhandle flere bilmærker fra samme adresse.

I dag forhandler Lysen Biler bilmærkerne: Nissan, Suzuki, Fiat, Mitsubishi og er professionelle erhvervscentre for Fiat og Nissan.

I 2006 skiftede man firmanavn fra PH Automobiler til Lysen Biler A/S og et glidende generationsskifte begyndte. Det blev endeligt gennemført i slutningen af 2017.

I dag drives Lysen Biler af Christian og Anders Lysen. Og man finder Lysen Biler A/S i byerne: Sorø, Næstved og senest er Ringsted kommet til.

Jubilæet fejres internt i forretningen med personale og familie på dagen.

Poul Lysen Hansen. Foto: Lysen Biler
Foto: Lysen Biler