Der findes mange måder hvorpå man vise ansvarlighed over for miljøet, og derved leve mere bæredygtigt. Det er efterhånden big news verden over, med klimaforandringer, bæredygtighed og en grønnere fremtid. Det er skam vigtigt, at der bliver handlet nu, så der også er en verden for de fremtidige generationer. Læs med her.

1. Hjemmet og bæredygtighed
I hjemmet er der mange ting, man kan gøre i forhold til at passe bedre på klimaet. For eksempel kan man gøre noget i forhold til energien derhjemme. Der findes et selskab som hedder Brunata, som har med netop målere og energi at gøre. Ved at have effektive målere i boligen, kan man nemmere følge med i forbruget, og derved finde ud af hvor man også kan penge, men selvfølgelig også energi.

2. Nye klimavenlige vaner
Der er rigtig mange ting, man kan gøre i hjemmet i forhold til at leve mere klimavenligt. For eksempel, er affaldssortering ét af de steder, man virkelig man gør noget. Har man blot én skraldespand, vil mange ting gå til spilde, i steder for at blive genavendt. Dét med at spare på elektriciteten, vand og varme er selvfølgelig også noget, man skal tænke over i dagligdagen. Mange lader eksempelvis vandet løbe, når de børster tænder. Elektriske apparater og lys, er også typisk ét af de steder man glemmer at slukke for. De gode vaner i forhold til bæredygtighed er altså noget, som kan tage lidt tid at vænne sig til, men det er altså med til at gøre en forskel. Er du nysgerrig på at vide mere om bæredygtighed forhold til verdensmål og Sorø Kommune, så klik på linket.

3. Recycle, recycle, recycle
Genbrug, genanvendelse, recycling. Det handler i den grad om at være bedre til at genbruge diverse ting og sager. Lige fra mademballage fra syltetøj, yoghurt og lignende, kan man med fordel genanvende som opbevaring af enten mad eller andre ting. Tøj og sko, er også et sted, hvor man både kan spare rigtigt mange penge, men også være med til at gøre en forskel. Det samme gælder naturligvis for elektronik. Man kan eventuelt overveje, om at det er yderst nødvendigt at købe eksempelvis mobiltelefon eller computer helt fra ny af, eller om man kan anskaffe sig genbrugte apparater.

4. Lær mere om bæredygtighed
Der er så mange ting man kan gøre for at leve mere bæredygtigt. Dette gælder naturligvis også uden for hjemmet, herunder når man rejser. Hvis man gerne vil blive bedre til at passe på jorden, så er det en rigtig god idé at lære mere om klimaet, bæredygtighed og en grønnere omstilling. Man kan finde masser af relevant information på nettet, samt gode råd og meget mere.

 

Foto: ABW