Den 7. januar deltog rekordmange i Sorø Erhvervs årlige nytårskur for det lokale erhvervsliv. Mere end 220 havde valgt at bruge aftenen på Comwell for at ønske hinanden godt nytår og netværke på tværs af brancher og virksomheder – store som små.

Formand Michael von Bülow og næstformand Malene Frandsen åbnede aftenen og præsenterede årets begivenheder. Foto: Sorø Kommune

Fortsat godt lokalt erhvervsklima
Formand Michael von Bülow og næstformand Malene Frandsen, Sorø Erhvervsudviklingsråd, åbnede aftenen til tonerne af champagnegaloppen med en præsentation af årets mange begivenheder og bedrifter. Sorø Kommune indtager fortsat en første plads for regionens bedste erhvervsklima i Dansk Industris årlige erhvervsklimaanalyse og ligger samtidig også helt fremme blandt andet på skole-virksomhedssamarbejdet i Dansk Byggeris analyse.

Laila Carlsen, erhvervschef udtaler:
– Vi er utroligt glade for den store opbakning, vi oplever fra de lokale virksomheder. 3370 timer har Sorøs virksomheder brugt i selskab med Sorø Erhverv i 2018. Det gælder både som deltagere til fx temaarrangementer, men også når vi arbejder for at styrke samarbejdet mellem skole og erhvervslivet. Det er vi utroligt glade for og stolte af.

Borgmester Gert Jørgensen overrækker direktør for ASTRA, Mikkel Bohm, fyrtårnsprisen. Foto: Sorø Kommune.

Flot præmiering af vigtigt arbejde
I år gik de to fyrtårnspriser til Hjerneskadeforeningen og ASTRA på Mærsk Mc-Kinney Møller Videnscenter. For at vinde prisen skal man have formået at skabe opmærksomhed omkring Sorø. Det kan være ved at trække besøgende, handel eller arbejdspladser til kommunen, eller på anden måde have fået sat Sorø på landkortet.

Rolf Clausen, formand for Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalget overrakte den ene af priserne.
– Det glæder mig endnu engang at kunne konstatere, at vi har et fantastisk erhvervsliv og et fantastisk samarbejde med erhvervslivet i Sorø Kommune. Det glæder mig også, at vi med Fyrtårnsprisen kan anerkende nogle af de organisationer og virksomheder, som gør en kæmpe indsats for at sætte Sorø Kommune på landkortet. I år gik prisen til Hjerneskadeforeningen og til Astra, som er det nationale læringscenter for naturvidenskab. Begge prismodtagere har fokus på, hvordan vi udvikler og får det bedste ud af landets allervigtigste ressourcer – nemlig vores og vores børns hjerner! Det er en vigtig dagsorden, som bestemt fortjener en pris.

Formand for Arbejdsmarked- og erhvervsudvalget Rolf Clausen overrækker formand og repræsentanter fra Hjerneskadeforeningen årets fyrtårnspris. Fra venstre: Rolf Clausen, Dan Kiving, Lise Kiving og Jan Lisbygd. Foto: Sorø Kommune.
Der var en god stemning og rekordmange erhvervsfolk til årets nytårskur på Comwell. Foto: Sorø Kommune.