Det er et sikkert tegn på, at foråret nærmer sig, når gymnasterne finder deres dragter frem og melder klar til to store opvisningsdage i Sorø-hallen den 18. – 19. marts 2017.

DGI Stævne 2012. Et halvt århundrede med landsdelshold blev fejret i Messecenter Herning af 4600 gymnaster. I stævnet deltog juniorhold, ynglingehold, aspiranthold, rep.hold og after rep. hold fra hele landet. Foto: Bent Nielsen

Der bliver trængsel, når i alt c. 2.000 gymnaster skal vise, hvad de duer til. For DGI’s store og traditionelle forårsopvisning er nemlig samtidig et stort trækplaster for publikum, der kan komme til at opleve en masse former for gymnastik.

“Der er ikke to opvisninger, der er ens. De mange deltagende foreninger stiller med hold inden for alle grene af gymnastikken, lige fra højtflyvende springgymnaster til rytmehold og hold, der har fået inspiration fra forskellige dansegenrer”, fortæller gymnastikkonsulent i DGI, Linda Bach Larsen og tilføjer:

“Stævnet er jo traditionelt et breddestævne, men til forårsstævnerne kommer også en række efterskoler og DGI’s egne landsdelshold, og så er vi oppe på et temmelig højt niveau. Holdene sætter standarden for, hvad man kan opnå, og de allerdygtigste er som regel også dem, der lander på DGI’s verdenshold senere i deres karriere”.

Gymnastikkens højborg
Forårsopvisningerne er gymnastikkens højborg, der år efter år samler tusinder af gymnaster over hele landet. Her kan man stolt vise sine færdigheder frem, ligesom man kan blive inspireret som instruktør, gymnast og publikum.

“Stemningen til de her store opvisninger er helt specielle. Vi kan se det på gymnasterne, når de skal på gulvet. De har forberedt sig og er spændte på, hvordan det skal gå. Når de så har været på gulvet, ja så nærmest skinner de. Det er en energi, der smitter”, siger Linda Bach Larsen.

År 2010. Foto: Kristian Vindal Jørgensen

Frivillige kræfter står bag
Til opvisningerne i Sorø er 2027 klar og næsten lige så mange publikummer. Det kræver et køligt overblik og en masse frivillige hænder, hvis det hele skal gå op i en enhed.

“Det er i høj grad de frivilliges fortjeneste, at vi år efter år har succes med vores opvisninger. De knokler med masser af gejst, og det fortjener de anerkendelse for”, siger Linda Bach Larsen.

Hvor og hvornår
DGI Forårsopvisning i Sorø-hallerne den 18. – 19. marts 2017. Lørdag og søndag byder på gymnastik for alle fra kl.9.00 til 18.00. Billetter kan købes i døren – også med Mobilepay.

Se hele programmet på www.dgi.dk/gymnastik