Sorø Kommunes vicekommunaldirektør Henrik Nielsen tiltræder en stilling som kommunaldirektør i Stevns Kommune den 1. april, oplyser Sorø Kommune i en pressemeddelelse.

Henrik Nielsen kom til Sorø 1. februar 2020, kort før coronakrisen ramte landet, og samfundet blev lukket ned. Henrik trådte omgående ind i Sorø Kommunes kriseberedskab og har spillet en nøglerolle i kommunens håndtering af coronasituationen i det forløbne år, hvor han har udgjort Sorø Kommunes administrative top sammen med kommunaldirektør Søren S. Kjær.

Borgmester Gert Jørgensen siger: ”Borgere, medarbejdere og ledere skal til enhver tid opleve, at der er styr på topledelsen i Sorø Kommune. Det har Henrik Nielsen leveret et vigtigt bidrag til. Han har selvsagt været her i for kort tid set med mine øjne. Men vi har givet en i forvejen dygtig profil mulighed for at udvikle sig med stormskridt, og nu er han attraktiv i forhold til den allerøverste stilling i en anden kommune. Et stort tillykke til Stevns og lidt ærgerligt for os i Sorø Kommune. Men vi vil have de bedste på posten, og så må vi leve med, at andre kommuner ser til Sorø, når der skal rekrutteres til topposterne.”

Kommunaldirektør Søren S. Kjær siger: “Vi har en stærk ledelseskultur med dygtige og handlekraftige chefer og ledere, så det kommer ikke til at påvirke den daglige drift, at vi nu skal ud og finde en ny vicekommunaldirektør. Kulturen og ledelsesorganisationen i Sorø Kommune gør os til et attraktivt sted for talentfulde ledere, så det skal nok lykkes at finde en god afløser for Henrik. Men personligt ville jeg meget gerne have fortsat samarbejdet med Henrik.”

Henrik Nielsen siger: “Sorø Kommune er noget helt særligt, fordi man ikke er bange for at tænke store tanker, eksempelvis om klima og verdensmål. Det har været inspirerende og lærerigt at være en del af. Med den seneste, brede budgetaftale er der skabt et godt økonomisk fundament for kommunen, som giver mulighed for endnu mere udvikling i årene fremover. Og så er Sorø Kommune fuld af dygtige og dedikerede medarbejdere og ledere. Jeg er stolt af, jeg har fået mulighed for at være en del af dette – om end det blev en kortere periode, end jeg oprindeligt havde tænkt. Men den rigtige mulighed for mig bød sig i Stevns. Den har jeg valgt at gribe.”

Henrik Nielsen vil være fuldt aktiv i Sorø Kommune frem til påske og vil fortsat varetage sin nøglerolle i kommunens coronaberedskab frem mod den forhåbentlig forestående genåbning af samfundet.

Foto: ABW