Regeringen ophæver nu de skærpede COVID-19 restriktioner for de mindste skolebørn. Dermed kan alle landets 0.- 4. klasser komme tilbage i skole fra 8. februar, oplyser Sorø Kommune i en pressemeddelelse.

Det har været nogle usædvanlige og lange uger for de mindste skolebørn og for mange af deres forældre. De skærpede COVID-19 restriktioner har holdt eleverne hjemme til undervisning foran skærmen. Men nu kan de snart komme tilbage i skole.

Regeringen og sundhedsmyndighederne vurderer, at de mindste skolebørn fra 0. – 4. klasse har mindst indflydelse på smittespredningen, og af hensyn til børnenes trivsel, generelle sundhedstilstand og læring kommer de tilbage i skole fra d. 8. februar. Det gælder også for SFO, fritidshjem og klubtilbud for de samme alderstrin. I Sorø Kommune drejer det sig om næsten 1.250 børn, hvoraf en mindre andel dog har gjort brug af nødpasning.

Stor glæde hos lærerne
Det er ikke kun eleverne, der kan glæde sig til at komme i skole igen. Lærerne har skullet vænne sig til en alternativ hverdag med undervisning via skærm, stor afstand til den enkelte elev og til kollegaerne. Og det har kostet kræfter.

Det har været en stor omvæltning for både lærere og elever. Selvom det er en udfordrende opgave, som alle lærerne har løst flot, så vækker det glæde, at vi nu igen kan lave undervisning for børnene i rammer, som de er vant til, med øjenkontakt og med fællesskab, siger Børne- og Familiechef, Henrik Madsen, Sorø Kommune.

Særlige vilkår mindsker smitterisikoen
For at skabe en god og tryg tilbagevenden til skolen, vil der blive sat en række smitteforebyggende foranstaltninger i værk. Kontakten mellem klasserne vil være reduceret, fokus på hygiejne vil være højnet, og der skal være større afstand mellem eleverne på fællesarealer og i frikvarterer. Samtidig skal forældre og andre besøgende i dagtilbud, skoler og skolefritidsordninger bruge mundbind eller visir – også i hente- og bringesituationer.

Vi forbereder os på at kunne overholde de retningslinjer, som bliver udstukket omkring børnenes tilbagevenden. Det kalder på grundighed, kreativitet og på stor forståelse hos både lærere, elever og forældre. Vi melder så klart som muligt ud om det vi ved, og vi arbejder så hårdt på sagen indtil mandag, at der sagtens kan ske ændringer. Det holder vi selvfølgelig også forældrene opdaterede om, siger Henrik Madsen.

De nærmere retningslinjer fastlægges i samarbejde med sundhedsmyndighederne og offentliggøres af Børne- og Undervisningsministeriet. Der udarbejdes desuden en model for test af lærere og pædagoger med flere i forbindelse med genåbningen.

Snart kan de mindste børn finde skoletasken frem igen. Foto: ABW