Af Kristiane Nyborg, SF Sorø

Vores børn har aldrig tilbragt så meget tid udendørs som under corona-pandemien. Det har sat ekstra store krav til de udendørs rammer i vores daginstitutioner.

Legepladsen er stedet, hvor vildskaben og fantasien får frit løb, men den er også meget mere. Den er et afgørende læringsrum, hvor vores børn får udviklet deres sanser, kreativitet, motorik og fordybelse i samspil med naturen.

Vi er blevet mange erfaringer rigere under tiden med corona. Det er derfor relevant at se på, om vi kan nytænke de udendørs rammer i vores dagtilbud, så de i højere grad tilgodeser børnenes og pædagogernes behov. Lad os bryde med den traditionelle legeplads og indrette på nye måder.

I andre kommuner etableres fx mark, skov, strand og jungle ud fra den eksisterende beplantning og som en integreret del af legepladsen. Der indrettes mange små rum i det store, hvilket styrker de mange forskellige lege og relationer, der foregår samtidig. En inddeling, der også er nyttig, hvis børnene skal deles op og lave aktiviteter i små grupper.

SF vil prioritere legepladser, mødesteder og udearealer med aktiviteter til børn i hele Sorø Kommune. Der skal brydes med den traditionelle tænkning og i stedet findes nye muligheder og løsninger.

Det er besluttet, at legepladserne skal være åbne for offentligheden udenfor åbningstid. Et rigtig positivt tiltag, da vores mange børnefamilier i kommunen har for få reelle muligheder for at finde legepladser og mødesteder. Vi i SF er derfor sikre på, at rigtig mange børn og voksne vil være enige i, at vi trænger til mere spændende legepladser i Sorø Kommune.

Foto: ABW