Regnskabet for det forgangne år er gjort op, og de vestsjællandske bilforsikringstagere i GF får i denne uge besked om, hvad overskudsdelingen konkret betyder for dem hver især i kroner og øre.

– 2020 har været et underligt og besværligt år for de fleste. Mange er blevet sendt hjem og har måttet passe arbejdet hjemme fra køkkenbordet, siger Jørgen Kristoffersen, der er formand for GF Vestsjælland i Sorø, og fortsætter:

– Situationen har givet færre biler på vejene, og dermed også færre bilskader. Særligt i foråret kunne det mærkes på trafikken, og med mange pendlere fra vores område mod København, har det gjort en forskel. Dette har medvirket til et overskud på bilregnskabet på hele 15 procent, svarende til mere end otte millioner kroner i GF Vestsjælland.

Derudover ser den lokale forsikringsformand også medlemmernes adfærd som en vigtig årsag:

– Vi kan samtidig konstatere, at vores medlemmer kører fornuftigt og har været gode til at passe på sig selv og andre i trafikken, fastslår Jørgen Kristoffersen.
GF Vestsjælland er en af i alt 34 forsikringsklubber i det medlemsejede GF Forsikring og har kontorer i Slagelse, Sorø og Holbæk.

Et vedholdende solidarisk princip

GF er ejet af medlemmerne, og siden GF Forsikrings første leveår i 1960’erne har grundideen været, at medlemmer – og ikke aktionærer – skulle dele årets overskud.

Derfor er GF’s overskudsdeling også solidarisk. Jo færre skader, jo mere i overskud til alle, og det betyder, at har man haft en skade i løbet af året, så får man alligevel del i overskuddet.

Rent praktisk foregår det på den måde, at den enkeltes andel af overskuddet trækkes fra prisen på forsikringerne, efterhånden som de fornys i 2021.

GF Forsikrings medlemmer i hele Region Sjælland deler et samlet overskud på mere end 18 millioner kroner på bilforsikringerne og knap 10 millioner kroner på deres andre forsikringer i GF.

Pressefoto