Sorø Jazz flytter februar-koncerter til maj og juni

Den globale opvarmning mistede for en stund sit greb, da hård frost for et par dage siden satte ind og smuk hvid sne dækkede landet. Således genoplevede vi helt uventet rigtigt vintervejr til fryd ikke mindst for børnene, der befriet for online skoledagenes indespærring bag computerskærmene kunne tumle ud at bygge snemænd. Oplevelsen er afsæt for håb om, at også coronaen vil løsne sine snærende tøjler, så de voksne kan mødes og lytte til levende musik. Ganske vist er sneen allerede smeltet og tunge grå skyer formørker igen himlen, men håbet gløder. Og det er jo lysegrønt ligesom foråret. Derfor knytter Sorø Jazzen sin forventning til månederne efter vinteren:

Der er foreløbig programsat koncerter den 28. maj og den 3. juni. Det er først på Sorø Kunstmuseum, hvor Sophisticated Ladies præsenteres, og dernæst i Victoria Teatret, hvor Tiptoe Bigband giver koncert. Begge skulle have være spillet i vinterjazzprogrammet i februar.

De forbud der foreløbig gælder til 7. februar (og måske forlænges!) har frataget os troen på, at der kan gives koncerter midt i februar. Af samme årsag er en af vinterprogrammets koncerter helt aflyst. Den tilrejsende amerikanske basunist Jigg Whigham skulle have spillet på Kunstnergaarden i Dianalund, og det har desværre ikke været muligt at aftale en ny dato senere på året. Tilbage er en enkelt vinterkoncert allersidst i måneden, fredag den 26. februar, hvor der stadig tør håbes på at restriktionerne er lempet, så der kan åbnes for musikken på Café Tre Konger. Her er lagt op til en herligt swingende aften med kvartetten ”Soul Station”, som spiller lige-ud-ad-landevejen bop.

Kommende koncerter:

Swingende no-nonsense jazz på Café Tre Konger fredag aften den 26. februar

Tenorsaxofonisterne Hank Mobley og Dexter Gorden var for et halvt århundrede siden blandt de store udøverne af den såkaldte ”hard-bop” genre, hvor det bare går derud’af med groove og swing. Nu hylder den særdeles nulevende instrumentkollega Hans Mydtskov disse forbilleder ved en koncert på Sorøs Café Tre Konger fredag den 26. februar kl. 19.00. Og han har den fynske jazzelite med sig: Guitaristen Simon Krebs, bassisten Mariusz Prasniewski og trommeslageren Anders Mogensen. Kvartetten hedder ”Soul Station” som signal om, at det er med sjæl og inspiration fra rhythm’n’blues og gospel, de spiller.

Fredag den 26. februar 2021 kl. 19.00
CAFE TRE KONGER, Østergade 3, 4180 Sorø
Soul Station: Hans Mydtskov, tenorsax, Simon Krebs, guitar, Mariusz Prásniewski, bas, og Anders Mogensen, trommer
Café Tre Konger, Østergade 3, 4180 Sorø
Entré: 150 kr. eller 350 kr. med 2-rettersmenu (tunmousse/kalvesteg) fra kl. 17.30 – musikstart kl. ca. 19.00
Reservation: tlf. 5783 4114, e-mail: britt@cafetrekonger.dk

Sophisticated Ladies på Sorø Kunstmuseum fredag den 28. maj

En koncert med Sophisticated Ladies er en særlig oplevelse. Alvor, humor, engagement og musikalsk overskud er centrale elementer i en musikalsk rejse, der bringer både smil og tårer frem. Pianisten Marie Louise Schmidt, bassisten Helle Marstrand og trommeslageren Benita Haastrup er tre kvinder, som har taget turen op i jazzens superliga og har nået den herlige modne alder, hvor der er ro og livsglæde i alle toner, så selv ikke-jazzfans må bøje sig og klaske hænderne sammen af glæde. Kvnderne har dannet trio siden 1987 og har igennem årerne samarbejdet med et hav af kendte kunstnere som blandt andre Richard Boone, Idrees Sulieman, Ulla Henningsen, Bent Jædig, Bob Rockwell, Finn Ziegler og Jesper Thilo. Repertoiret er en god cocktail af Duke Ellington, evergreens og original kompositioner.

Fredag 28. maj kl. 16.00
Sophisticated Ladies: Marie Louise Schmidt, klaver, Helle Marstrand, bas, og Benita Haastrup, trommer
SORØ KUNSTMUSEUM, Storgade 9, 4180 Sorø
Entré: 195 kr. (medlemspris: 170 kr.) incl. Museumsentré. Evt. tilkøb for 125 kr. af frokosttapas fra kl. 13-15.
Reservation: billetto.dk eller butik@sorokunstmuseum.dk eller tlf: 57 83 22 29

TipToe Bigband i Victoria Teatret torsdag den 3. juni

TipToe BigBand med fuld 18-mands besætning kommer sammen med den svenske sangerinde Viktoria Tolstoy som solist. Orkestret, hjemmehørende i Odense, har de senere år redet på en bølge af succes med totalt udsolgte koncerter bl.a. på Odense Teater, amfiscenen ved Brandts og i Odense Koncerthus. TipToe Bigbandet har tiltrukket utallige kendte solister som f.eks. Sys Bjerre, Stacey Kent, Richard Bona, Lars Jansson, Anders Blichfeldt, Tobias Trier og Steffen Brandt og nu Viktoria Tolstoy, som uden tvivl er en af de bedste vokalister i Skandinavien. Hun mestrer den klassiske jazztradition uden berøringsangst for pop-genren og er samtidig forankret i den svenske folkemusik – samt i den russiske arv fra sin verdensrømte tipoldefar Leo Tolstoy (forfatter til ”Krig og Fred” og ”Anna Karenina”).

Torsdag den 3. juni kl. 20.00
TipToe BigBand med Viktoria Tolstoy: Viktoria Tolstoy, vokal, Torben Sminge, dirigent, Saxer: Ole Visby baryton, Finn Henriksen, tenor, Morten Øberg, alt, Guy Moscoso, alt, Hans Mydtskov, tenor. Basuner: John Kristensen, Anders Ringgaard, Stefan Ringive, Mikkel Aagaard Nielsen. Trompeter: H.C. Erbs, Søren Phille Bærbak, Tomasz Dabrowski, Jacob Holdensen, Rytme: Michael Salling, klaver, Morten Nordal, guitar, Kasper Tagel, bas, Chano Olskær, trommer.
Sted: Victoria Teatret, Storgade 15, 4180 Sorø
Entré: 275 kr. Reservation: www.victoriateatret.dk

 

Foto: ABW