Torsdag aften blev Handicaprådets Handicappris 2020 uddelt til to glade prismodtagere. På grund af coronakrisen var der kun et begrænset antal deltagere til stede ved prisuddelingen, som fandt sted i byrådssalen på Torvet.

Handicaprådets formand Henrik Kjølby Pedersen bød alle velkommen, hvorefter han gik over til prisuddelingen.

Den første uddeling af Handicapprisen 2020 blev givet til Hjerneskadeforeningen Vestsjællands lokale formand Lise Kiving. Hun blev hædret personligt som ildsjæl og for hendes utrættelige evne til at “tænke ud af boksen”. Desuden for at prøve at gå nye veje i arbejdet for og med borgere med et handicap, som Handicaprådets formand Henrik Kjølby Pedersen sagde i sin begrundelse for, at Rådet har valgt Lise som prismodtager.

Landsforeningen Autisme, Kreds Vestsjælland, modtog den anden af årets handicappriser. Siss May Andvik modtog prisen af Handicaprådets næstformand, Johnna Kristensen. Johnna udtrykte stor anderkendelse blandt andet for foreningens frivillige arbejde og den store indsats for at oprette samtalegrupper for medlemmer, som på forskellige måder har problematikker omkring autisme inde på livet.

Efter at have modtaget beviser og blomster gav begge prismodtagerne udtryk for den glæde og stolthed, som de følte ved at modtage kommunens anerkendelse for deres frivillige indsats i Sorø Kommune.

Det blev en særdeles stemningsfyldt aften for de fremmødte, som Handicaprådet gennemførte. Det var en lidt højtidelig begivenhed, som man måske godt kan tillade sig at kalde “smadder hyggelig”, hvor ungdommen gav en hånd med for at sørge for, at alt forløb perfekt.

Det blev der sat stor pris på, mens og efter, at Handicaprådets priser blev uddelt.

Privatfoto