Nye COVID-19 tiltag rammer skoler og gymnasium, restauranter, arbejdspladser samt sports- fritids- og kulturlivet i Sorø Kommune, oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Sundhedsministeriet har torsdag meddelt til borgmesteren i Sorø Kommune og borgmestrene i yderligere 30 kommuner, at de fra fredag den 11. december kl. 16 også er omfattet af de restriktioner, der blev pålagt 38 kommuner onsdag den 9. december. Dermed er 69 kommuner nu omfattet af restriktionerne.

Særligt påvirkes kommunens grundskole, gymnasium og videreuddannelser, det lokale foreningsliv – herunder sports- og fritidsforeninger, kulturinstitutioner, restauranter og arbejdspladser. Der er tale om en delvis nedlukning.

Her kan du få et samlet overblik over de lokale restriktioner, som gælder indtil den 3. januar, findes på: Lokale tiltag | Coronasmitte.dk

Derudover fortsætter de nationale restriktioner:
• Forbuddet mod at forsamles mere end 10
• Kravet om brug af mundbind i den offentlige trafik, i butikker og butikscentre og i øvrige offentligt tilgængelige indendørs områder.

Sorø Kommuner bliver omfattet af de lokale restriktioner på trods af, at antallet af smittede borgere pr. 100.000 indbyggere stadig ifølge den seneste opgørelse er under 200 og dermed relativt lavt set i forhold til de øvrige omfattede kommuner. Men hele Region Sjælland er nu omfattet af den delvise nedlukning, så smitten ikke uden videre spredes fra kommuner med høj forekomst.

Indtil nu har vi været gode til at holde smitten nede med forebyggelse, oplysning, og særlige indsatser omkring rengøring. Men vi kommer til at opleve en voksende smittefare, når samfundet generelt er så hårdt ramt. Derfor skal vi stå sammen og holde fast i den indsats, så vi kommer godt og sikkert videre fra denne udfordring, siger vicekommunaldirektør Henrik Nielsen, Sorø Kommune.

Sorø Kommune er i tæt dialog med de relevante myndigheder og vil i den kommende tid have fokus på blandt andet at understøtte det lokale erhvervsliv og foreningsliv med viden og information.

 

Foto: ABW