I disse corona-tider skal der også tænkes i alternativer til julefrokosten.

På Sorø Privatskole er der mange traditioner i december, hvor skolen pyntes op, og der hygges i klasserne. I år er det dog nødvendigt at gennemføre en del af julens arrangementer på nye måder, så risikoen for smitte mindskes mest muligt.

Men én tradition ligger fast. Det er julegaverne til skolens 80 medarbejdere, der alle har sendt et gaveønske til skolens ledelse, som i slutningen af november tog rundt i Sorø på julegaveindkøbstur.

”Vi lægger stor vægt på, at vi køber de fleste gaver lokalt, så vi har været rundt i 15 forretninger i Sorø, hvor vi har købt 90 procent af gaverne. Det er en dejlig tradition, at vi bruger et par eftermiddage på at gå rundt i de julepyntede butikker og køber og bestiller gaver til vores medarbejdere,” siger viceskoleleder Lene Topshøj.

Hun fortæller, at I ønskerne i år er på så forskellige ting som en pandabjørn, cremer, smykker, biografbilletter og Lego Techno. De fleste gaver blev købt i Imerco.

Julefrokost
COVID-19 betyder, at skolens julefrokost for medarbejderne er aflyst. På den dag hvor julefrokosten var planlagt til at løbe af stablen – fredag den 11. december – får alle medarbejdere i stedet en kasse med lækker mad og drikke med hjem fra den lokale madleverandør Mette Maries Køkken i Borød.

”Vi er som så mange andre nødt til at tænke i alternative løsninger i denne juletid, så vores julefrokost kommer i den grad til at leve op til corona-sloganet sammen hver for sig,” siger skoleleder Nanna Kofoed Øhrgaard, der håber, at medarbejderne får en hyggelig aften med deres familier.

Juleafslutning
Også skolens tradition med fælles juleafslutning for elever og forældre i Klosterkirken bliver i år ændret til en afslutning i de enkelte klasser på skolen fredag den 18. december. I løbet af dagen samles eleverne i skolegården i grupper med afstand, og de mindste klasser synger – med afstand – en julesang for deres kammerater.

På skolens YouTube-kanal er indspillet to julesange, som eleverne kan synge med på i klasserne – med afstand. Herefter læser skolens elevrådsformand juleevangeliet, og skoleleder Nanna Kofoed Øhrgaard holder en juletale. Der bliver sluttet af med virtuel julebingo for alle klasserne.

Herefter vil julefreden sænke sig over Sorø Privatskole…

I år har Sorø Privatskole købt julegaver i følgende butikker i Sorø: Jeans House by Kok & Co, Bog & idé, SuperBrugsen, Sportmaster, Bruuns Frisør, Restaurant Støvlet Katrines Hus, Matas, Imerco, Viben, Meisner & Wendel, Noa Noa, Klinik for Fodterapi, Sy og Rens, Bruuns Chokolade og Victoria Teatret.

Ledelsen på Sorø Privatskole køber julegaverne til medarbejderne lokalt i Sorø. Her er det skoleleder Nanna Kofoed Øhrgaard og viceskoleleder Lene Topshøj med et udsnit af de mange pakker. Pressefoto.