Det historisk lave boligudbud stiller større krav til ejendomsmæglerens kompetencer og værditilbud, fordi konkurrencen strammer til, lyder det fra lokal ejendomsmægler.

Når krybben er tom, bides hestene, lyder et gammelt mundhed. Udbuddet af boliger lige nu ligger langt under niveauet for de seneste mange år. 45.396 boliger var der til salg på det danske boligmarked ved udgangen af uge 47, hvilket er 23 pct. lavere end i 2019. Det viser nye tal.

Men det skræmmer ikke indehaver af Nybolig i Sorø, Brian Rud Sørensen.

-Vi har i mange år har haft et udbud, der svingede mellem cirka 55.000 og 65.000 boliger. Alene siden november sidste år er udbuddet skrumpet med næsten en fjerdedel, men det skyldes ikke, at der ikke sættes til salg, men at salget er højere end normalt, siger Brian.

Ifølge ham kan vi teoretisk set nå et punkt, hvor det begynder at indvirke på antallet af bolighandler, fordi køberne ikke længere kan finde relevante boliger. Og den situation vil stille nye krav til den enkelte mæglerforretning.

-Enten kan man skrue op for markedsføringen, hvilket mange allerede har gjort, men det øger ikke nødvendigvis det samlede udbud. Derfor tror jeg, at det handler om at kunne tilbyde nogle nye værditilbud til kunderne, hvis man skal skille sig ud, siger Brian Rud Sørensen.

Han ser et stort potentiale i at hjælpe kunderne med flere dele af køb –og salgsprocessen, end man gør nu.

-De fleste af os ejendomsmæglere kan heldigvis andet end at sælge folks boliger. Og her skal vi være bedre til at tilbyde vores hjælp. At skifte bolig er en kæmpe ting i folks liv, hvor det er ret fornuftigt at have en dygtig rådgiver ved sin side. Det koster selvfølgelig noget, men i de fleste tilfælde er jeg sikker på, at man i længden sparer både tid og penge ved at bruge ejendomsmægleren i flere dele af en bolighandel, siger Brian Rud Sørensen.

Pressefoto