Her er en julequiz fra Sorø Jazz med chance for at vinde fribilletter til vinterjazzkoncert i Victoria

Prøv din viden om jazz. Svar på ti spørgsmål om jazz og vær med i konkurrencen om to billetter (værdi 550 kr.) til Sorø vinterjazzens store bigband koncert i Victoria Teatret – torsdag den 11. februar kl. 20.00 med TipToe Big Band. Hvis du vinder, kan du og din ledsager sætte jer godt til rette i Victoria Teatrets behagelige sæder og lytte til det superswingende band med 18 mand på scenen bag den svenske sangerinde Viktoria Tolstoy.

Vinderen findes ved lodtrækning blandt de rigtige besvarelser modtaget senest den 18. december på email: jazzensoroe@gmail.com

Vil du være med ? Her kommer de 10 spørgsmål. Svar på quizzen sendes til : jazzensoroe@gmail.com senest den 18 december.

Den 4. søndag i advent (20. december) offentliggøres vinderne, som så får en ekstra julegave under træet i år. Det kan måske godt varme her i en lidt ”koldere” tid end normalt. Vi lægger alle rigtige svar i en pose og trækker lod om, hvem der vinder.

Spørgsmålene :
1. Hvilken by regnes for at være jazzens fødested ?
Chicago? New Orleans? Kansas City?

2. Hvem bliver kaldt “Dronningen af Jazz” ?
Ella Fitzgerald? Lena Horne? Billie Holiday?

3. Hvilket instrument spiller Miles Davis ?
Klaver? Saxofon? Trompet?

4. Hvilken dato fejres UNESCOs internationale Jazz Dag ?
30. Apri ?l 30. juli ? 30. oktober ?

5. Hvad er Louis Armstrongs kælenavn ?
King of Jazz? Prince Trumpet? Satchmo?

6. Hvilke fonde støtter Sorø Jazz ?
Brand af 1848 ? Sorø Spare- og Lånekasse ? Begge ?

7. I hvilken uge spiller Sorø Jazzfestivalen hvert år ?
Uge 29 ? Uge 30 ? Uge 31 ?

8. Har forfatterinden Suzanne Brøgger sunget under Sorø Jazzugen på et tidspunkt ?
Ja? Nej ?

9. Hvor mange år har der været holdt Sorø Jazzfestival ?
3 år? 5 år ? 8 år ?

10. Den danske Jazzsangerinde Mette Juul har i år været nomineret til en pris. Hvilken?
Jazzo Prisen ? Danish Music Awards ? Early Bird ?

TipToe Big Band i Victoria med Viktoria Tolstoy som solist
Torsdag aften den 11. februar holdes 2021-vinterjazzprogrammets store koncert på scenen i Victoria Teatret. Det er TipToe BigBand med fuld 18-mands besætning under ledelse af dirigenten Torben Sminge, som kommer sammen med den svenske sangerinde Viktoria Tolstoy som solist. TipToe har eksisteret siden 1994 og er en aktiv del af den danske, professionelle bigbandscene. Orkestret er hjemmehørende i Odense og tæller nogle af de bedste musikere, komponister og arrangører med tilknytning til det fynske musikmiljø. Orkestret har de senere år redet på en bølge af succes med totalt udsolgte koncerter bl.a. på Odense Teater, amfiscenen ved Brandts og i Odense Koncerthus, hvor bigbandet i 2019 gav sin 25-års jubilæumskoncert. Gennem årene har TipToe Bigbandet tiltrukket utallige kendte solister som f.eks. Eran DD, Birthe Kjær, Sys Bjerre, Stacey Kent, Richard Bona, Lars Jansson, Anders Blichfeldt, Tobias Trier og Steffen Brandt ligesom bigbandet har spillet sammen med Odense Symfoniorkester.

Viktoria Tolstoy er uden tvivl en af de bedste vokalister i Skandinavien. Hun er kendt for sin rene, klare stemme, sin elegante fremtoning og sin overlegne rytmiske fornemmelse. Hendes karriere tæller 10 albums i eget navn og utallige optrædener på store koncertscener navnlig i Sverige og Tyskland. Hun mestrer den klassiske jazztradition uden berøringsangst for pop-genren og er samtidig forankret i den svenske folkemusik – samt i den russiske arv fra sin verdensrømte tipoldefar Leo Tolstoy (forfatter til ”Krig og Fred” og ”Anna Karenina”).

Læs mere om Sorø Jazz

Foto: ABW