Af Preben Lemann, Stenmagle

Preben Lehmann

Vi er i en pandemi, mange mennesker verden over dør. Det bedste våben er, at vi holder os væk fra alle andre og isolerer os. Vi er også i en juletid, og her vil vi være sammen med vore nærmeste. Det er en kæmpe konflikt, som vi alle hver især skal forholde os til.

Vi forventer samfundssind og at alle gør deres bedste for både egen og andres skyld. Selvfølgelig er tiden rigtig hård for os alle, men især for alle de personer i sundhedsvæsenet, som kæmper og lider afsavn for vores skyld. Disse mennesker er frihedskæmperne i den nuværende kamp!

Og så får jeg i medierne pludseligt at vide, at nogle mennesker ser sig gale på vore helte og skælder ud og det, der er værre, – her har vi bagsiden ved de sociale medier. Jeg ved godt at journalister af og til søger konflikterne og får dem gjort værre end de er i overskriften, og jeg håber inderligt, det kun er ganske få hadtilfælde vi lige nu oplever, men alligevel.

Heldigvis for os, er det officielle Danmark denne gang på frihedskæmpernes side fra starten. Tænk hvis vi havde haft en præsident, der var ligeglad med faren omkring den nuværende pandemi, og mente vi bare skulle ”feste” som vi havde lyst til. Pandemien går jo alligevel væk snart. Inden længe fyrer vi jo kineserne af, og så er den vel helt væk. – Ak ja, der er åbenbart tilhængere af denne opførsel her i lille Danmark.

Jeg bilder mig ind, at jeg er meget bredt favnende og har respekt for andres meninger, men nu er jeg godt nok udfordret. Hvad er det for hoveder, der sidder på disse mennesker? Hvem forstår deres holdning? Jeg gør ikke. Deres opførsel synes jeg ikke er i orden. Det er lidt på linje med at fyre raketter af mod et brandvæsen, der kommer for at hjælpe. Lad os håbe vi bare ser nogle ganske få undtagelser nu, i en erkendelse af, at der altid er nogen, der er skruet anderledes sammen foroven. Skæve eksistenser kan være en berigelse for vores samfund. Bare de ikke bevidst ødelægger al ting. Vi må stå sammen nu og alle støtte op om vores frihedskæmpere. Vær selv med, hvis du har muligheden.

Glædelig jul og godt nytår til jer alle.

 

Del på sociale medier