På en ekstraordinær generalforsamling i Sorø Julefond trådte den hidtidige bestyrelse tilbage. I stedet blev Bettina Nielsen, Steffen Beierholm og Lars Jørgensen valgt.

– Fra starten i 2015 var det meningen, at vi kun skulle være en ”overgangs-bestyrelse”, siger fondens hidtidige formand Karsten Sabransky, der siden har stået for driften af julebelysningen sammen med Morten Lind og Bjarne Stenbæk.

– Dengang var det ShopSorø, der ejede julebelysningen, som man fik med, da ShopSorø kørte videre på det nedlagte Sorø Event og Turismes CVR-nummer. Prisen var sat meget højt – 60.000-70.000 kroner, som jeg husker det – selv om belysningen i hvert fald for en stor dels vedkommende var finansieret af kommunale kroner. Det var der ingen, der turde binde an med. Situationen var fastlåst, men det lykkedes for julefonden at få forhandlet prisen ned i 20.000 kroner, og via hjælp fra Nybolig Sorø, Sorø VVS, Grøn Ventilation og STC Scener sikrede vi, at Sorø fortsat kunne bevare sin julebelysning.
Siden er der i samarbejde med Klaus Nielsen og MK Illumination i Ringsted foretaget store investeringer. Guirlanderne er forsynet med ”lyskugler”, der er kommet nye guirlander, der er købt nye lyskæder til træerne, og der er indkøbt tre juletræer, som opstilles i rundkørslen på Pedersborg Torv, i rundkørslen ved varmeværket på Nordmarksvej samt ved Norgesvej på Frederiksberg, så julestemningen ikke kun er en sag for bymidten.

– Jeg tror ikke, folk ved, hvor kostbar sådan en julebelysning egentlig er, siger Karsten Sabransky.

– De fire guirlander, der sikrede, at vi kunne komme ned ad Absalonsgade, stod i 28.000 kroner plus moms, og de tre juletræer kostede cirka 40.000 kroner per styk.

– Men heldigvis har vi haft en fantastisk opbakning fra forretninger og virksomheder, fortsætter han.

– Dertil kommer, at Stiftelsen Sorø Akademi hvert år har doneret det store juletræ på Torvet. Bygma og tidligere trælasten har transporteret træet, og kommunen sørger for opsætning af træ og guirlander, ligesom kommunen betaler strøm. El-arbejdet står Nyrup Installation for.

Karsten Sabransky føjer til, at Sorø Julefonds bestyrelse derudover har haft en stor hjælp i Bettina Nielsen til indsamling af penge og Signe Dahl Lumholt, der har passet julefondens hjemmeside.

– Nu er det tid for os at takke af, og vi ønsker den nye bestyrelse held og lykke, siger Karsten Sabransky.

Bettina Nielsen og Signe Dahl Lumholt fik gaver af Karsten Sabransky og Morten Lind for deres indsats for julefonden. Pressefoto.
Morten Lind, Karsten Sabransky og Bjarne Stenbæk har i fem år stået i spidsen for Sorø Julefond. Nu er opgaven givet videre til en ny bestyrelse. Pressefoto.