Tolv geografistuderende skal i et samarbejde mellem Roskilde Universitet og Sorø Kommune give deres bud på, hvordan Sorø Bymidte kan se ud i fremtiden. Det oplyser Sorø Kommune i en pressemeddelelse.

De studerende skal nemlig på feltkursus i Sorø sidst i november, hvor de skal anvende og afprøve metoder og teorier, som de har modtaget undervisning i, inden for byplanlægning og geografi i praksis. Samtidig får Sorø Kommune mulighed for at høre de studerendes mening og dermed få inspiration og input til, hvordan man kan gribe udviklingen af Sorø By an.

Projektet er gjort muligt, da Sorø Kommune og RUC har i 2020 indgået et udviklingspartnerskab, blandt andet om temaet ”attraktive lokalsamfund”. De studerende vil præsentere deres projekter for udvalgte politikere, medarbejdere i Sorø Kommune og øvrige med særlig interesse for Sorø Bys udvikling, herunder Erhvervsudviklingsrådet.

”Det er god timing, at feltkurset afholdes netop nu, da Sorø Byråd med Budgetaftale 2021 har sat spot på udvikling og forskønnelse af Sorø Bymidte. Vi har fokus på det gode liv for børn og familier, men også klimatilpasning og oplevelser for besøgende og turister er vigtige temaer. Samtidig er det vigtigt for vores bys udvikling, at vores handelsliv styrkes, og at vi lytter til hinanden og får alle gode idéer med. Så vi glæder os meget til at få god inspiration fra de studerende, som jo kigger på vores by med helt friske øjne”, siger Jens Nygaard, formand for Teknik og Miljøudvalget.

Der er med Byrådets budgetaftale for 2021 afsat i alt 5 mio. kr. til udvikling af Sorø Bymidte over de kommende år fra 2022-2024. Herudover er der i år afsat 1 mio. kr. til forskønnelse af Storgade.

De studerende ankommer d. 23. november, og man kan således være heldig at støde på en af de studerende i Storgade eller i en af byens butikker, hvor de gerne hører byens handlende og besøgende om deres meninger og idéer.

Torvet ved juletid. Foto: SDL