I anledning af den landsdækkende Bogfestival, der er erstatningen for årets aflyste Bogforum, afholder Sorø Bibliotek & Bykontor et spændende arrangement med de to lokale forfattere Karen Inge Nielsen og Aske Munk-Jørgensen.

”Jeg tror alle vi bogelskere er ærgerlige over at der ikke kan afholdes Bogforum i år. Men jeg tænker også, at det i år er ekstra vigtigt at huske på alt det litteraturen kan give os, og samles – i det omfang omstændighederne tillader det – om læsningen i et arrangement som dette,” udtaler biblioteksleder Mia Sørup. 

I denne forfattersamtale taler de to forfattere primært om bøgerne ’Færgemanden’ og ’Retfærdig Vold’, om arbejdsprocessen, inspirationskilder og hvordan det er, at skrive indenfor en ny genre.

Lokale forfattere
Karen Inge Nielsen har siden debuten i 2017 primært beskæftiget sig med fantasygenren, men i år udkom hendes første krimi, ’Færgemanden’, der foregår i grænselandet. Bogen omhandler grænseoverskridende kriminalitet på mere end én måde. Der er tale om hardcore krimi, hvor vægten er lagt på opklaringsarbejdet og retsmedicinen. Til daglig arbejder Karen Inge Nielsen som bioanalytiker inden for patologisk anatomi, og det er blandt andet erfaringer herfra, der danner baggrund for de rets patologiske scener.

Aske Munk Jørgensen romandebuterede i 2015 med kortromanen ’Kærlighedens Væsen’. Han har haft fingrene i forskellige genre. Han er ikke tilfreds med at producere én bestemt type roman, men fælles for alt hvad han skriver er en levende interesse i menneskets eksistensvilkår. Hvad er et godt liv? Hvad er rigtigt og forkert, i en sommetider forvirrende og uoverskuelig verden?

Udover at udkomme på samme forlag og være bosiddende i samme kommune, kender de to forfattere hinanden fra tidligere arrangementer på biblioteket, og kan helt sikkert få en interessant samtale om de to bøger, der til trods for at de begge bevæger sig indenfor samme genre, alligevel er meget forskellige.

”Jeg er meget spændt på at høre de to forfattere tale sammen og interviewe hinanden. Jeg har oplevet det mange gange på bogmesser, at når forfattere taler sammen, opstår der en helt anden dialog, end når der sidder en interviewer og stiller spørgsmål, som de måske har fået mange gange før. Samtalen kan tage en helt anden drejning, og bliver meget mere levende, når de selv får lov til at tale om det, der driver dem og måske endda stiller hinanden de spørgsmål de gerne selv ville stilles,” fortæller bibliotekar Elisabeth Tellerup, der har været med til at stable arrangementet på benene.

Forfattersamtalen finder sted lørdag d. 7. november kl. 11 på biblioteket i Sorø. Arrangementet er gratis, men grundet COVID-19 skal der bestilles billetter. Billetterne kan hentes gratis på biblioteket i Sorø og Dianalund eller på soroebib.dk.

 

Pressefoto