Torsdag blev der åbnet for at virksomheder kan søge kompensation for faste omkostninger i september og oktober, oplyser Sorø Erhverv.

I den forbindelse introduceres også en ny mulighed: ‘faste omkostninger light’ for bl.a. mindre virksomheder, der kan søge om kompensation for stedbundne faste omkostninger uden brug af revisorerklæring. Og samtidig bliver det muligt at søge kompensation for varer kasseret i weekenden 26. – 27. september 2020 samt en række udvidelser til den eksisterende ordning for faste omkostninger. Desværre afventer Sorø Erhverv stadig, at der bliver åbnet for de udvidede pakker. Meldingen fra Erhvervsstyrelsen er, at de afventer juridiske papirer, før noget kan sættes i værk. De håber, de kommer i løbet af november, men kan ikke love noget…

Nedenfor finder I en kort opsummering, af de hjælpepakker, der er åben for nu. (Se hele oversigten og beskrivelser på virksomhedsguiden.dk)

• Hjælp til lønudgifter – lønkompensation. OBS ansøgningsfrist den 14. november. 
Du kan søge om kompensation for perioden:

o fra den 9. marts 2020 til og med den 29. august 2020, hvis du har hjemsendt minimum 30 % af medarbejderstaben eller mere end 50 ansatte
o fra den 30. august 2020 til og med den 30. oktober 2020, hvis du er omfattet af forbud mod at holde åbent og ikke har nogen omsætning i kompensationsperioden, og har hjemsendt minimum 30 % af medarbejderstaben eller mere end 50 ansatte.
o Du kan opnå kompensation for 75 % af lønnen for ansatte, der er funktionærer, eller 90 % af lønnen for ansatte, der ikke er funktionærer, dog med et loft på 30.000 kr. pr. måned.

• Det bliver nu muligt at få dækket op til 50.000 kr. af omkostninger til stedbundne faste omkostninger – husleje, ejendomsforsikring, renter og bidrag til lån i ejendom, vand og el. Ansøgningen kræver ikke en erklæring fra en revisor. 

• Hjælp til selvstændige og freelancere, der er berørt af restriktioner. Du kan få kompensation for 90 % af dit omsætningstab, hvis din virksomhed ikke har været lukket ved påbud. Hvis din virksomhed har været omfattet af et forbud mod at holde åben, og ikke har haft nogen omsætning i lukkeperioden, kan du få kompensation for 100 % af dit omsætningstab. OBS: Ansøgningsfrist 30. november. 

• Virksomheder, der i weekenden d. 26.- 27. september måtte kassere varer som følge af det skærpede forsamlingsforbud og deraf følgende aflysninger af arrangementer, kan nu få fuld kompensation for weekendens kasserede varer. Virksomhederne kan modtage op til 250.000 kr. i kompensation for de kasserede varer. 

• Hjælp til selvstændige og freelancere, der er berørt af restriktioner. Muligt at søge kompensation for perioden 1. september til og med 31. oktober. Ansøgningsfrist 30. november. 

• Få kompensation som selvstændig eller freelancer. Du kan få kompensation for 90 % af dit tab, hvis du som freelancer eller virksomhed ikke har haft forbud mod at holde åbent i perioden 9. juli 2020 til og med 31. august 2020. Hvis din virksomhed har haft forbud mod at holde åbent, og ikke har haft nogen omsætning i lukkeperioden, kan du få kompensation for 100 % af dit omsætningstab. Ansøgningsfrist den 30. november. 

 

Foto: ABW