Anden bølge af Corona-virus skyller i denne tid ind over store dele af verden. Også i Danmark er udviklingen i antallet af smittetilfælde alvorlig. Selvom vi aktuelt ikke ser den samme bekymrende smitteudvikling lokalt i Sorø Kommune, er det nødvendigt fortsat at være opmærksom og tage de nødvendige forholdsregler, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Smittetallet i Sorø Kommune har i en længere periode været blandt de absolut laveste i landet. De seneste syv dage er kun tre personer konstateret smittet med covid-19, svarende til en incidens på 10,1 smittede pr. 100.000 borgere. Dette er kun overgået af to små ø-kommuner som ikke har konstateret smittetilfælde i samme periode.

Borgmester i Sorø Kommune, Gert Jørgensen, siger:
– Jeg er meget tilfreds med, at vi aktuelt har rigtig godt styr på smittesituationen her i Sorø Kommune. Jeg er overbevist om, at det skyldes, at borgerne tager ansvar, ligesom kommunens medarbejdere hver eneste dag gør en forbilledlig indsats for at minimere risikoen for smitteudbrud i vores kommunale tilbud. Det vil jeg gerne anerkende og sige tak for.

– Når det er sagt, må vi også være bevidst om, at Corona-virussen igen vil finde vej til Sorø Kommune. Vi kan dog hver især gøre vores til at minimere smitterisikoen, og jeg opfordrer derfor os alle til at følge regeringens og myndighedernes seneste udmeldinger om restriktioner. For vi står os bedst i kampen mod Corona-virus, hvis vi står sammen.

Nye restriktioner lukker ikke kommunale tilbud
På et pressemøde fredag aften udmeldte regeringen og myndighederne nye restriktioner for den kommende periode. Restriktionerne omhandler i høj grad befolkningens sociale liv i form af forsamlingsforbud, opfordring til at begrænse antallet af personer, man ses med og nye restriktioner i forhold til brug af mundbind.

Borgmester Gert Jørgensen siger:

– De nye restriktioner betyder på nuværende tidspunkt ikke, at vores kommunale tilbud i større eller mindre omfang bliver lukket. Skoler, dagtilbud, plejecentre etc. vil fortsat være åbne for borgerne, men også her vil vi tage de fornødne forholdsregler, eksempelvis med øget brug af mundbind og visirer. Herudover vil vi løbende vurdere, hvad situationen kalder på af tiltag, sådan at vi også fra Sorø Kommunes side bidrager til at reducere smittespredningen mest muligt.

Følg med i myndighedernes anbefalinger på www.coronasmitte.dk

Rådhuset. Foto: ABW