UDSTILLINGSSTEDET.dk på Rådhusvej 4, Sorø, præsenterer fra 17. oktober til 15. november værker af Maria Wæhrens. På grund af COVID-19 holdes ikke fernisering, men i stedet bedes I reservere et tidsrum til jeres besøg på 23232818. 

Allerede som 13-årig havde Maria Wæhrens en skelsættende drøm, hvor en kvinde, omringet af et farverigt landskab, lænede sig op af et træ. Kvinden viste sig at være Wæhrens kald som kunstner. Siden da har drømme dannet en vigtig kanal mellem følelserne og maleriet. Wæhrens malerier er en naturlig forlængelse af noget iboende i hende selv. De er et sted, hvor drømme og følelser får et fysisk liv, og hvor de lever videre.

Det inderlige fokus stammer fra Wæhrens kristne opvækst. Hendes første møde med kunsten var gennem mormoren, som malede religiøse malerier og portrætter. Dog vendte Wæhrens den kristne tro ryggen ret tidligt i sin ungdom, og i stedet indtraf eksistentielle spørgsmål omkring identitet, seksualitet og hendes egen krop. Kroppen er et helt centralt element i Wæhrens værker. Gennem malerier af kroppe skabt med en kropslig tilgang sporer hun sig ind på en forståelse af sin egen krop og de følelser, der ligger indlejret i den. I forbindelsen til lærredet, forbindes hun til sig selv. I glimt mærkes det ekspressive og et indre som vil ud.

STÅ OP, TAG DIN SENG OG GÅ giver indblik i en periode af Wæhrens liv og praksis, hvor hendes mørkeste malerier blev til: De viser det smertefulde, det mørke og melankolske og har et stærkt eksistentielt fokus. De er et resultat af en indre nødvendighed. Det, som trænger sig mest på, er det som kommer ud.

Maria Wæhrens (f. 1976) tog afgang fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2005. Hun er medlem af Koloristerne og har bl.a. udstillet på Sydhavn Station, Kvindemuseet, Charlotte Fogh Gallery, M100, Møstings Hus, gruppeudstillingen WRITING OF BODIES på Den Frie (2019) og soloudstillingen FADERVOR hos Jir Sandel (2020).

STÅ OP, TAG DIN SENG OG GÅ bliver vist på UDSTILLINGSSTEDET.dk, Rådhusvej 4 i Sorø 17. oktober til 15. november 2020. Det er en retrospektiv udstilling som efterfølgende bliver del af Maria Wæhrens kommende soloudstilling på Vejen Kunstmuseum (2020/2021).

 

Pressefoto