Drømte mig en drøm

Spil Dansk koncert med jazzbassisten Bo Stief fredag den 30. oktober kl. 18.00

Tilmelding skal ske til sognepræst Kirsten Fogsgaard, kfo@km.dk

En 800 år gammel folkevise er inspirationen til den solokoncert, jazzbassisten Bo Stief giver i Munke Bjergby kirke i Spil Dansk ugen. ”Drømte mig en drøm” er den ældste nedskrevne prøve på dansk middelalderlyrik. I det manuskript til Skånske Lov, som en skriverkarl udarbejdede i 1200-tallet føjede han på bageste side den lille vise til – skønt den intet har med jura at gøre. Skriveren (som må have været et sentimentalt følelsesmenneske!) medtog endda den tilhørende melodi i tydelig nodeskrift.

Bo Stief vækker den gamle drøm med en speciel solokoncert, hvor bassen har den bærende rolle både melodisk, harmonisk og rytmisk. Solisten satser på empati, stemning og forunderlig musik. Han vil desuden guide tilhørerne gennem koncerten med glade fortællinger og spørgetid efter koncerten. Egentlig skulle forløbet også indeholde korsang sammen med publikum, men det må desværre udgå, fordi der ikke må synges fra kirkebænkene på grund af coronarestriktionerne.

Gennem tiderne har Bo Stief stået for mange Spil Dansk koncerter og brænder for sagen. Han lever et musikalsk liv, hvor han er meget bevidst om, at han er musiker med et dansk sind, temperament og grundlyd. Han magter både kontrabassen og den halvakustiske fem-strengede bas. Stief spiller på en personlig, syngende og lyrisk måde og er opfindsom og banebrydende på allerhøjeste plan. Bo Stief har gjort en fantastisk og højt respekteret international karriere, som startede i Jazzhus Montmartre i 1960’erne. Han har spillet med adskillige af jazzens største stjerner, bl.a. Ben Webster, Stan Getz, Dexter Gordon og Miles Davis samt danske kunstnere som Sanne Salomonsen, Palle Mikkelborg, Sebastian og Søs Fenger. I sit livslange virke har har også bevæget sig rundt i rock- og fusionsmusik med flere succesrige bands og han har i mange år undervist i musik på Syddansk Konservatorium.

Bo Stief. Pressefoto