”Stemningsmelodier – musikken er af Kai Normann Andersen”

Onsdag den 28. oktober, kl. 19.00 med Duo Askou-Andersen.

Tilmelding til sognepræst Kirsten Fogsgaard, mail: kfo@km.dk.

»Hvis du vil møde mig, før natten er forbi, så mød mig i en stemningsmelodi…«

Mange, måske især fra den ældre generation, vil nok straks kunne fremkalde en ganske bestemt melodi blot ved lyden af disse ord; nemlig Kai Normann Andersens sødmefyldte toner og lyden af sort-hvide gamle danske film.

Denne melodi – og over 900 andre – skrev den myreflittige hit-komponist Kai Normann i sin storhedstid i årene 1920 til 1960. Revysange som Du gamle måne, Glemmer du så husker jeg, Man binder os på mund og hånd og I dit korte liv samt Musens sang, Den allersidste dans og alle de andre vidunderlige melodier fra filmen Mød mig på Cassiopeia. Sange som i dag har status som ikoniske evergreens, og hvoraf nogle er udvalgt til både Kulturkanonen og Højskolesangbogen.

Den klassiske Duo Askou//Andersen bestående af Hanne Askou på violin og Frode Andersen på accordeon har gjort det til deres speciale at spille gode, enkle melodier i stilfulde, instrumentale arrangementer for at fremhæve musikken frem for teksten. De har tidligere indspillet 2 albummer med danske og nordiske sange, salmer og folketoner – blandt andet med musik af Carl Nielsen.

Arrangementet foregår i den landsdækkende ”Spil-Dansk-uge” i uge 44.

Duo Askou-Andersen. Pressefoto.