Fra den 1. november bliver det muligt for entreprenør- og håndværksvirksomheder at tilmelde sig Sorø Kommunes indkøbssystem for opgaver under 30.000 kr. Det oplyser Sorø Kommune i en pressemeddelelse.

Sorø Kommune har investeret i et modul til det nuværende Dynamiske Indkøbssystem, som håndværkeropgaver under 30.000 kr. fra 1. januar 2021 vil blive udbudt igennem. Modulet sikrer en tilfældig udvælgelse af leverandører til disse opgaver, uanset hvilken enhed i Kommunen, som lægger en opgave ud. Tilmelding til dette system er muligt allerede fra 1. november.

Khalid Zadran Leder for Byg & Anlæg i Center for Teknik, Miljø og Drift, har medvirket til indkøbet af det nye modul til indkøbssystemet.

”I Sorø Kommune vil vi gerne gøre det overskueligt for alle virksomheder, at kunne byde på opgaver. Dette gælder naturligvis også på de mindre opgaver. Med det nye modul sikrer vi, at udvælgelsen af leverandører sker på retfærdig vis, da den automatisk cirkulerer mellem de tilmeldte leverandører,” siger han og uddyber: ”Det betyder mere lavpraktisk, at hvis kommunal ejendom i Ruds Vedby og en i Dianalund skal have lavet en VVS-opgave på samme tid, vil systemet sørge for, at det er forskellige leverandører, der bliver inviteret til at byde på opgaverne. Og så er det selvfølgelig fortsat laveste bud, der vinder opgaven,” forklarer Khalid Zadran.

Det nyindkøbte modul er bygget på samme platform som det nuværende dynamiske indkøbssystem, og er dermed kendt af de fleste af håndværkerne i forvejen.

Sorø Kommune har i dag et Dynamisk Indkøbssystem til udbud af håndværkerydelser fra 30.000 – 3.000.000 kr. Systemet er åbent for, at alle entreprenør- og håndværksvirksomheder kan tilmelde sig, såfremt de overholder de opstillede krav for at blive leverandør til kommunen. Dette nye modul er derfor et ”tillægsmodul” til det nuværende system, dog med mulighed for, at endnu flere faggrupper kan tilmelde sig. I dette modul er der kun tre leverandører, der får lov at byde ad gangen, modsat det eksisterende system hvor alle kan byde hver gang. Dette af hensyn til at eksempelvis 10 håndværkere ikke skal bruge tid på tilbud til under 30.000 kr. på en gang. Samtidig udvælger systemet automatisk skiftevis tre, der får lov at byde, for at sikre, at det ikke er de samme hver gang.

Man kan læse mere på Sorø Kommunes hjemmeside under erhverv/udbud og indkøb, hvor der også er link til tilmelding til systemet.

Pressefoto
Del på sociale medier