I 2019 kom 3.076 personer til skade i trafikulykker i Danmark, mens 199 mistede livet. Det viser Vejdirektoratets seneste ulykkesstatistik.

Men hvordan kan vi forbedre trafiksikkerheden uden at vente i årevis på opførelse af cykelstier og trafiklys samt lovgivning om brug af cykelhjelm? Dét spørgsmål stiller GF Forsikrings fond, der fortsat efterlyser lokale trafikprojekter, som de kan støtte med midler fra GF Trafikpris. En pulje på i alt 400.000 kr., der fordeles til store såvel som små projekter.

– Vi har ikke fået så mange ansøgninger i år, som vi plejer. Mange ildsjæle og initiativtagere er måske på grund af corona blevet i tvivl, om det nytter at søge, fordi de er usikre på, om de kan gennemføre. Men søg endelig, for selvom meget pt. bliver aflyst og udsat, så kommer alt for mange mennesker stadig til skade i trafikken, lyder det fra Gunnar Hansen, bestyrelsesformand for GF Forsikring og medlem af GF Fondens trafikpriskomite.

Alle kan bidrage til større trafiksikkerhed
– Med GF Trafikpris giver vi en økonomisk håndsrækning til lokale trafikprojekter, som – corona eller ej – kan være med til at forbedre trafiksikkerheden. Myndigheder og politikerne kan ikke løse opgaven alene. Vi er alle sammen trafikanter, og derfor har vi alle et ansvar for tryghed og sikkerhed i trafikken, fortsætter Gunnar Hansen.

Gennem årene har mange gode trafikprojekter modtaget støtte fra GF Trafikpris – blandt andet en efterårskampagne for cyklende skolebørn, informationsmateriale til demente trafikanter, deres pårørende og sundhedspersonalet samt en avanceret og lærende trafikbane i en børnehave.

Ansøgningsfristen er den 18. oktober 2020. Alle kan søge, fx foreninger, virksomheder og kommuner. For at komme i betragtning til GF Trafikpris skal man gå ind på gffonden.dk og sende en ansøgning med en beskrivelse af sit projekt.

Pressefoto