Dette indeholder sponsoreret indhold

Vi kender vist alle det med at vi sidder og spekulerer over, hvad vi skal give os til. Det kan være svært helt at finde ud af, hvad man skal lave. Der er rigtig mange muligheder, særligt i Sorø og omegn, men nogle gange kræver det at man har en bil til rådighed. Derfor kan det være du skal på udkig efter en billig brugt bil, så du har mulighed for at komme rundt og opleve spændende ting i Sorø og omegn. Hvis du gerne vil vide mere om, hvilke seks ting du kan opleve i Sorø og omegn, læs med her.

Akademihaven i Sorø
Et af de mest populære attraktioner i Sorø er Akademihaven. Skal du gå en tur med familien eller gå en tur med hunden, er akademihaven stedet. Du får en 15 hektar have, der ligger ved Sorø Akademi og strækker sig ned til Sorø sø. Det er en smuk have, der passer perfekt til den skøn dag i naturen. Hvis du er til en god gåtur i smukke omgivelser, er det Akademihaven du skal besøge.

Sorø Klosterkirke
Sorø er en gammel by, hvor der førhen lå et kloster. Navnet Sorø kommer faktisk af Sor Ø, da det gamle munkekloster lå omkranset af sø og mose. I dag har du mulighed for at opleve kloster stemningen i Sorø Klosterkirke. Det er en utrolig flot kirke, der emmer af historie og fortællinger fra gamle dage. I kirken kan du blandt andet få historien om Absalon, Ludvig Holberg og B.S Ingemann. Du har altså både mulighed for at kigge på den smukke kirke, samtidig med at du kan få historiske fortæller, der kan udvide din horisont.

Zen Garden
Hvis du gerne vil besøge noget mere have, kan det være du skal svinge et smut forbi Zen Garden. Det er en smuk Japansk have, hvor du kan finde ro, mens du kigger på de flotte udsmykninger som træerne og blomsterne skaber. Zen Garden ligger omkring 10 kilometer fra Sorø, så du har rig mulighed for at besøge haven, hvis du har bil. Det er også en have, der er velegnet for børn, og derfor kan du sagtens tage hele familien med på udflugt til Zen Garden. Det er altså en af de ting, du kan opleve i Sorø og omegn.

Birkegårdens Haver
Der findes rigtig mange forskellige haver i og omkring Sorø. Og der findes en have for enhver smag. Hvis du gerne vil have en have, hvor der er endnu mere plads til børn, kan det være du skal besøge Birkegårdens haver. Denne have er et stort naturområde, hvor du finder både dyr og smuk natur. Der er masser af aktiviteter for store og små, og derfor kommer du stensikker ikke til at kede dig. Så er du til smuk natur og aktiviteter for hele familien, er det Birkegårdens have du skal besøge.

Kragerup Go High
Hvis du ikke er så meget til haver, men stadig vil have noget natur, samtidig med at du får aktion på programmet, kan det være du skal prøve Klatrepark Kragerup Go High. Klatreparken ligger en lille halv times kørsel fra Sorø, og du kan få masser af tid til at gå med at klatre i trætoppene. Du får mulighed for at prøve kræfter med 113 udfordringer og otte forskellige baner. Der er sammenlagt 3.500 kilometer svævebane. Du har fire timer til at prøve parkens udfordringer, 35 svævebaner og med 28 meter til det højeste punkt, er du sikker på du får en på opleveren.

Sorø Kunstmuseum
Er du til noget mere afslappende, kan det være du skal prøve Sorø Kunstmuseum. På Sorø kunstmuseum har du mulighed for at se over 2300 kunstværker der strækker sig over 350 års dansk kunst. På kunstmuseet finder du nogle af de vigtigste kunstværker fra nogle af de største kunstnere i kunsthistorien. Derfor finder du alt lige fra Abildgaard til Thorvaldsen og Anna Ancher. Sorø kunstmuseum er et godt sted, hvis du vil udvide din horisont, samtidig med at du kan slappe helt af med dig selv eller din familie. Kunstmuseet er altså en af de seks ting du skal opleve i Sorø og omegn.

Akademihaven i Sorø er et besøg værd på din bilferie . Foto: ABW
Del på sociale medier