På fredag den 25. september åbner Comwell Sorø som planlagt for koncert kl. 20.00 med den franske klavervirtous Jean-Pierre Como, oplyser Sorø Jazz i en pressemeddelelse.

På trods af coronakrisens stadigt mere snærende restriktioner fastholder Sorø Jazzen grebet og gnisten. Det er jo bare mundbind og ikke ørepropper, der påbydes i udelivet, så pyt, den forførende lyd af jazzmusik vil uantastet kunne nydes, når Jean-Pierre Como sætter sig til Comwell Sorøs nystemte klaver nu på fredag kl. 20.00. Den franske mesterpianist giver koncert sammen med Thomas Fonnesbæk på bas og Niclas Campagnol ved trommerne.

Comwell Sorøs hotelchef Kuno Junker er klar i mælet: ”Vi overholder alle regler, og der er intet som forhindrer gennemførelsen af koncerten på fredag.” Han oplyser, at mere end et halvt hundrede har forhåndsreserveret, og der stadig er plads til flere i hotellets koncertsal, hvor op til 90 må lukkes ind med den påkrævede afstand mellem stolene.

Den 57-årige Jean-Pierre Como tilhører den superliga af verdenspianister, der kan kalde sig ”Steinway-artist”. Como er konservatorieuddannet klassisk pianist og har begået sig i fusionsmusik, tango, jazzpop og rendyrket jazzmusik. I sine yngre dage var han ankermand i Europas svar på ”Weather Report”, den franske supergruppe ”Sixun”. Senere har han spillet med amerikanske Michael Brecker og samarbejdet med bl.a. de franske jazzviolinister Jean-Luc Ponty og Didier Lockwood. Nylig har han sammen med den italienske sanger Walter Ricco udgivet en samling skønne poetiske numre med titlen ”My little Italy”. Jean-Pierre Como kommer selv fra en italiensk familie. Hans improvisationer spænder fra det romantiske til det vildt ekvilibristisk virtuose.

Han er i disse uger på turné i Danmark, og Sorø Jazzen har fået en af hans koncerter til Comwell Sorø – netop i denne kritiske tid, hvilket altså ikke forhindrer koncerten i at blive gennemført.

Fredag den 25. september kl. 20.00
Jean-Pierre Como trio: Jean-Pierre Como, klaver, Thomas Fonnesbæk, bas, og Niclas Campagnol, trommer
Comwell Sorø, Abildvej 100, 4180 Sorø
Entré: 175 kr. eller entré + middag: 499 kr. eller entré + middag og overnatning: 999 kr. pr. person i delt dobbeltværelse
Reservation: tlf. 57 83 56 00, e-mail: hotel.soro@comwell.dk

Foto: SDL