Torsdag 24. september kl. 19.00 danner Alsted Kirke rammerne om et spændende foredrag om Genforeningen i 1920.

I anledning af hundredåret for Sønderjyllands genforening med Danmark, får pastoratet besøg af tidligere direktør for Grænseforeningen, Niels Henriksen, som fortæller den usædvanlige og spændende historie, der gik forud for de to folkeafstemninger i området, som sikrede, at grænsen mellem Danmark og Tyskland kunne følge folkets ønsker om nationalt tilhørsforhold. Grænsen blev flyttet fra Kongeåen og ned til der, hvor den går i dag: Syd om Tønder og nord om Flensborg.

Niels Henriksen, der selv er sønderjyde, er fortrolig med alle aspekter inden for Sønderjyllands historie og var fra 1988 til 2003 direktør for den store nationale og folkelige forening: Grænseforeningen, der har til formål at støtte danske nationale formål i grænselandet. I dag væsentligst det store danske mindretal i Sydslesvig, – den del af Slesvig, som netop ikke blev genforenet med Danmark i 1920.

Foredraget er gratis, og alle er velkomne.

Pressefoto
Del på sociale medier