Rasmus Lind snuppede A-finale plads i letvægts singlesculler ved U23 EM i Duisburg – Tyskland.

Det blev det til en samlet 6. plads for Sorø roeren, som er nyoprykket i U23 – klassen, i et felt af 15 mere erfarne roere, oplyser Sorø Roklub i en pressemeddelelse.

U23 EM er sammen med Senior EM, som afholdes senere i oktober, de to eneste Internationale Mesterskaber som afholdes i 2020, idet U19NM/EM/VM, U23VM samt OL alle er aflyst eller udsat grundet Corona-situationen i hele verden.

U23 EM afholdtes under meget kontrollerede forhold: Kun roere, trænere og mest nødvendige supportere var tilladt adgang. Det danske landshold rejste i egne biler på kør-selv tur.

Håndsprit blev dispenseret i alle hænder ved diverse indgange og mundbind var påkrævet under al færdsel på regattaområdet, kun på vandet kunne roerne trække vejret frit.

Alt fungerede optimalt for roerne og de kunne konkurrere under trygge forhold på en af verdens bedste regattabaner.

I indledende løb lørdag gav mindst en tredieplads adgang til semifinalen, her ramte Rasmus andenpladsen efter overbevisende roning.

I søndagens semifinale roede Rasmus meget stabilt og lå længe side om side med Portugal på den A-finale adgangsgivende tredieplads. Men 750m før mål gav Rasmus den gas, trak fra Portugiseren og det blev således til hans hurtigste tid til dato 7.06 min. og en sikker A-finaleplads.

Søndag middag gik Rasmus frisk ud ad startboksen og holdt på hele vejen i flot stil.

Som speakeren udtrykte ‘The junior up against the seniors – very well done’.

Rasmus’ resultat blev samtidig bedste danske placering ved U23 EM 2020 – flot flot. Mange mange træningstimer med gode klubkammerater på Sorø Sø, har givet Rasmus den bedste start på det store spring til senior rækkerne.