Af Puk Moestrup Christiansen, Medlem af bestyrelsen i Venstre i Sorø

Den socialdemokratiske regering har fremlagt sit forslag om retten til tidlig pension. For Venstre er det afgørende, at nedslidte, som ikke længere kan arbejde, har gode muligheder for at trække sig fra arbejdsmarkedet. Derfor har vi stået i spidsen for at indføre en ny seniorpension. Men er det økonomisk ansvarligt, når regeringen foreslår at hive udvalgte grupper af raske danskere ud af arbejdsmarkedet og hæve skatterne med milliarder i en tid, hvor dansk økonomi er i knæ på grund af krisen?

Den socialdemokratiske regering vil bruge mere end 3 mia. kr. på at trække tusindvis af raske danskere ud af arbejdsmarkedet. Er det en god idé når man tænker på at det kun vil gøre Danmark og danskerne fattigere?

På den korte bane bruger regeringen mere end 2 mia. kr. fra råderummet, men vi kan kun bruge pengene én gang. Venstre vil hellere bruge de mange milliarder kroner på at genskabe mange af de arbejdspladser der er blevet tabt under corona-krisen.

Socialdemokraterne lovede i deres valgkampagne at den tidlige pension skulle tage hånd om de nedslidte danskere, men socialdemokraterne vælger kun at foreslå tidlig ret til pension alt efter hvor mange år man har været på arbejdsmarkedet, tager man så hånd om de mest nedslidte?

Venstre er enige med det store flertal af danskere der ønsker en ordning der er målrettet de nedslidte frem for hvor mange år man har været på arbejdsmarkedet.

Del på sociale medier