Folkemøde Sorø 2020 aflyses på grund af udsættelsen af fase 4 i genåbningen og usikkerheden omkring forsamlingsforbuddet, oplyser Sorø Kommune i en pressemeddelelse.

Årets Folkemøde Sorø var planlagt til den 19. september. På grund af de fortsatte restriktioner i forhold til større forsamlinger, har Sorø Kommune valgt at aflyse folkemødet.

– Det er med stor beklagelse, at vi har besluttet at aflyse Folkemøde Sorø 2020. Men med udsættelsen af Fase 4 i genåbningsplanen, ser vi ikke andre muligheder end af aflyse. Vi kan ikke planlægge et folkemøde, hvor det så viser sig, at der kun må deltage eksempelvis 100 eller 200 mennesker, siger Gert Jørgensen.

Forsamlingsforbuddet blev ikke hævet som planlagt til 200 personer i starten af august, og det er usikkert, hvornår og hvorvidt fase 4 af genåbningsplanen træder i kraft, og man må forsamles op til 500 personer.

– Jeg ved, at både borgere, foreninger og erhvervsliv har set frem til mere normale tilstande og glædet sig til at kunne vise alt det, som Sorø har at byde på. Men vi sætter selvfølgelig sikkerheden højest og tager ingen chancer. Når vi vælger at aflyse nu, sker det også i respekt for alle de foreninger, virksomheder og andre aktører, som ellers ville risikere bruge en masse energi på at forberede deres deltagelse på folkemødet – kun for at risikere, at vi kunne blive nødt til at aflyse på et senere tidspunkt, siger Gert Jørgensen.

Sorø Kommune fortsætter dialogen med de øvrige aktører om at holde et folkemøde i 2021.