Tekst og billeder af Dan Kiving

Torsdag den 6. august havde en gruppe af medlemmerne af Hjerneskadeforeningens lokalafdeling sat hinanden stævne for at markere, at sommerferien nu er slut, og at efterårets aktiviteter kan gå i gang. Torsdag den 6. august havde en gruppe af medlemmerne af Hjerneskadeforeningens lokalafdeling sat hinanden stævne for at markere, at sommerferien nu er slut, og at efterårets aktiviteter kan gå i gang. Det har i flere år udviklet sig til en tradition, at man mødes ved anløbsbroen for enden af Søgade i Sorø for at nyde en tur med turbåden “Lille Claus”, når sæsonen skal skydes i gang.

Men i år er der jo mange ting, som ikke er som det plejer at være. Det var således heller ikke muligt at tage på sommertur på Sorø Sø, selvom vejret absolut indbød hertil med temperaturer på omkring 30 grader. Men gode råd savnes ikke, når foreningen møder udfordringer. Heller ikke, når udfordringerne skyldes nedlukning på grund af smittefaren fra Covid-19. Et ønske fra flere af medlemmerne blev realiseret, og en medlemmerne trodsede hedebølgen og glædede sig til at besøge Zen-Garden på Veddebyvej 49.

Det smukke anlæg, som er blandt de nominerede til titlen ‘Den Skønneste Have’ i TV2 Øst, bød både på spændende naturoplevelser, overdådige bede og planter, damme med farvestrålende fisk og smukke anlagte søer og vandfald. Alle nysgerrige sanser blev vækket under spadsereturene og bestigningen af nærmest utrolige stensætninger og -formationer rundt om i hele det store anlæg. Og fællesskabet sluttede samværet med kaffe/te og lækker chokoladekage i ‘Kælderen’, hvor der også kunne beundres (og købes) håndlavede smykker, betragtes quiltede kunstværker på væggene og en udstillet flot, rød Triumph motorcykel. Der var sandelig noget for enhver smag.

Det blev en vellykket sæsonstart, som deltagerne vil huske længe. Og alle lovede at passe godt på sig selv og hinanden, så alle efterårets aktiviteter, som kom godt fra start med oplevelserne og besøget i Zen-Garden, kan blive gennemført til glæde for medlemmerne. Her kan I se nogle af de mange indtryk fra dagen.