Japans ambassadør i Danmark, Manabu Miyagawa, besøgte mandag Sorø Kommune, hvor han mødtes med borgmester Gert Jørgensen til en kop kaffe og et besøg i Akademihaven. Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Navnlig erhvervslivets rolle i den grønne omstilling optog ambassadøren, og han spurgte blandt andet til mulighederne for at invitere japanske virksomheder på besøg hos nogle af de større virksomheder i Sorø.

Ambassadøren gav desuden udtryk for, at han var meget imponeret over Danmarks måde at håndtere coronasituationen på. Der var meget, Japan kunne lære af Danmark i den forbindelse – ikke mindst når OL, som skulle have fundet sted i Tokyo i år, men som måtte udskydes på grund af corona, skal afholdes.

Endelig drøftede ambassadøren og borgmesteren det langvarige venskabsforhold mellem den japanske kommune Wakuya og Sorø Kommune. Ambassadøren fortalte, at inspirationen fra Sorø har sat markante aftryk på især ældreplejen i Wakuya, hvor man ad flere omgange har været på studieture i Sorø og hentet inspiration fra den danske måde at gribe ældreomsorgen an på. Japan oplever, som mange andre lande, at ældre udgør en stadigt større del af befolkningen, og har derfor behov for at udvikle omsorgssektoren.

Pressefoto
Pressefoto