Ved årets DM for de yngste roere, nemlig Årgangs Mesterskaberne i Holstebro, vandt tre Sorø-roere guld, oplyser Sorø Roklub i en pressemeddelelse.
 
Holstebro regattaen er samtidig den eneste i Danmark, hvor der er en mindre penge-præmie på spil for roerne. Eneste anden regatta med pengepræmie er Talent Udviklings-Cup’en, hvor der efter endt sæson uddeles en flot ro-trikot, samt et mindre penge beløb til de sejrende roere.
 
Mejse Nielsen vinder suverænt i singlesculler og dette i to aldersklasser, nemlig U13 med tre deltagere, men også i U14 hvor der er indledende løb og hvor Mejse vinder med godt fem sekunder til nærmeste konkurrent. Mejses kraftfulde stil giver pote.
 
Valdemar Vilhelmsen og Emil Jelstrup vinder ligeså suverænt i dobbeltsculler U15 med mere end syv sekunder til nærmeste konkurrent på den korte 500 meter distance.
 
Drengene har kun roet sammen ganske kort tid efter åbning af Danmarks Lock down-periode, men de har hurtigt fundet rigtig god fart sammen. Både Valdemar og Emil nyder lange træningsture og det giver den ballast som skal til.
 
Peter Skou har i denne sæson deltaget i et U19 projekt, med henblik på udtagelse til U19 Europa Mesterskaberne, som afholdes d. 26-27. September i Beograd, Serbien. Gennem sæsonens alternative Race-weekends, har Peter klaret sig flot og er selekteret til en dobbeltfirer med roere fra Roskilde, Saxkøbing og Odense. Siden maj har drengene trænet sammen i weekender og senest gennemført en ti dages træningslejr i Sorø, hvor de har fået masser af kilometer i benene sammen med op mod 30 andre roere fra området. Denne træningslejr afholdes normalt i Sverige, men af hensyn til Corona situationen, har Sorø Roklub tilbudt at ligge lokaler og sø til i år.
 
Lørdag i Holstebro vandt holdet guld på den halve distance, i Holstebro kan man nemlig kun ro 1.000 meter, da kanalen knækker på midten. Søndag blev holdet udfordret og slået af hjemmeholdet med under et halvt sekund. Sidste og vigtigste udtagelsesløb i Århus d. 22 august på den fulde distance er imidlertid dags dato blevet aflyst, pga. Corona situationen. Rejser til Serbien frarådes i denne periode og det er nu usikkert hvorvidt U19 EM afholdes. Danmark bliver kun repræsenteret hvis situationen i området forbedres mærkbart.
 
I årets Sprint Cup, som er eneste danske kaproning med penge præmie, stillede Rasmus Lind op i tung herre single sculler.
 
Rasmus, som er 18-årig, senere i denne sæson 19-årig, er første års senior U23 roer. Han har i år valgt at ro singlesculler og tabe sig for at ro i letvægtsklassen, hvor man som herre må veje maksimalt 72,5 kg.
Rasmus har trænet virkelig seriøst, også gennem hele Danmarks Lock down – periode i foråret, hvor han fik stillet noget af roklubbens vægtudstyr, en kondi-cykel samt et ro-ergometer til rådighed og med forældres hjælp tog det hjem i garagen. Ved forårets alternative Race-weekends, hvor inviterede roere kunne måle sig mod den danske elite, har
 
Rasmus været suveræn i sin aldersklasse herhjemme, både i letvægt og tung klasse og for et par uger siden blev han udtaget til U23 Europa mesterskaberne, som i år afholdes i Duisburg, Tyskland d. 5-6 september. Rasmus har hidtil roet i en aflagt båd fra OL 2012, hvor Fie Udby vandt sølv i selvsamme båd, men et nyligt bådskifte med en god makker fra klubben kan være med til at give det sidste skub til et godt resultat om nogle få uger. Som det ser ud på nuværende tidspunkt afholdes U23 EM som planlagt.
 
Foto: Sorø Roklub

Mejse
Peter
Rasmus
Valdemar og Emil