Sorø Kommune er af Dansk Biavlerforenings blevet certificeret Bivenlig Kommune. Kommunen har nemlig sået bivenlige planter på en række offentlige arealer, oplyser de i en pressemeddelelse. 

Formand for Teknik og Miljøudvalget Jens Nygaard siger:

– Jeg glæder mig over udnævnelsen til Bivenlig kommune, som viser, at vi er på rette vej med mere naturnær parkdrift i byerne. Efter få sæsoner med ”Vild med Vilje” er der kommet flere blomster i plænerne. Det er godt både for bierne og borgerne i Sorø.

I næste uge kommer sommerens blomsterkrukkerne frem på torve og indfaldsveje – i år med bi-venlige blomster. Og i efteråret udsås flere frø af vilde blomster på nogen af ”Vild med Vilje”-arealerne for at fremme blomstringen i 2021.

Kommunen er i godt selskab med bl.a. Sorø Golfbane, der allerede er bivenlig.

Bliv bivenlig
Hvis man selv får lyst til at blive bivenlig er der god inspiration at hente på hjemmesiden bivenlig.dk.

Hvis man vil vide mere om bier, så tilbyder Kongskilde Naturcenter jævnligt kurser om bier for både skoler, familier og andre interesserede. Her stiller medlemmer af den lokale Midtsjællands Biavlerforening gerne op med levende bier. Næste arrangement er den 7. juli, hvor Ung Sorøs holder kursus på Kongskilde om ”Det søde liv med bierne” for unge fra 13-17 år.

Om Bivenlig kommune
En bivenlig kommune har etableret mindst 1 hektar bivenlige planter. Bivenlige planter giver bier, insekter og sommerfugle adgang til nødvendig pollen og nektar hele sæsonen. Bivenlige planter er med til at sikre fødegrundlaget og biernes sundhed og dermed bedre bestøvning til gavn for både naturen og landbruget.

Læs mere om Bivenlig Kommune på Biavlerforeningens hjemmeside: https://www.biavl.dk/bivenlige/soroe-kommune/

Kongskilde Naturcenter udbyder Det søde liv med bierne for unge fra 7. klasse-17 år den 7. juli kl. 10-13. Se mere på sommerisorø.dk.

Jens Nygaard blandt hvid okseøje på ”Vild med Vilje” arealet foran Sorø Rådhus. Pressefoto.

 

Del på sociale medier