Tersløsegaard søger rengøringshjælp. 14 timer om måneden for 2.100 kr. Kontakt Jeronimus på post@tersloesegaard.dk eller tlf. 7446 6770 (telefonsvarer, men ingen SMS).

Vi har kun brug for en tjenestepige hvis hun kan væve, male mel, hugge brænde, gøre rent og få bank!

Så strenge krav opremsede Holberg i sin berømte eventyrroman Niels Klim fra 1741. Helt så meget forlanges ikke i dag. Og i øvrigt var det typisk holbergsk satire, for citatet er hentet fra kapitlet om fantasi-staten ”Cocklecu” (kykke-li-ky!), hvor kvinder bestemte alt, indtog samfundets mest magtfulde stillinger og flirtede nærgående med mænd, så rengøring var slet ikke for piger, men for mænd.

Den aktuelle efterlysning af rengøringshjælp til Tersløsegaard er ikke satire, men alvorlig ment. Der er på grund af indtrufne omstændigheder brug for rengøring snarest muligt. Det gælder Holbergs og Jeronimus’ stuer samt gårdens to gæstetoiletter. Arbejdet kan udføres fleksibelt på varierende tidspunkter efter nærmere aftale med foreviser Allan Aistrup.

Det vil glæde os meget at høre fra nogen, som har tid og lyst til at påtage sig opgaven. Send en mail til post@tersloesegaard.dk eller ring til foreviseren på tlf. 7446 6770.

Holbergs arbejdsværelse trænger til rengøring. Pressefoto.