GF Forsikrings fond har netop åbnet for ansøgninger til årets trafiksikkerhedspulje på 400.000 kroner. Nu efterlyser fonden nye gode trafikprojekter, der gør en aktiv indsats for trafiksikkerheden lokalt og over hele Danmark.

I 2019 kom 3.076 personer til skade i trafikulykker i Danmark, mens 199 mistede livet. Det viser Vejdirektoratets ulykkesstatistik, som netop er udkommet.

Men hvordan kan vi forbedre trafiksikkerheden uden at vente i årevis på opførelse af cykelstier og trafiklys samt lovgivning om brug af cykelhjelm? Dét spørgsmål stiller GF Forsikrings fond, der efterlyser trafikprojekter, som de kan støtte med midler fra GF Trafikpris.

– Desværre er trafiksikkerhed ikke en opgave, som myndighederne og politikerne kan løse egenhændigt. Det er vores allesammens ansvar at sænke farten, se os godt for og have overskud til vores medtrafikanter. Og det vil vi gerne sætte fokus på, siger Gunnar Hansen, der er bestyrelsesformand for GF Forsikring og medlem af GF Fondens trafikpriskomite.

– Med GF Trafikpris skaber vi ikke kun opmærksomhed omkring den bekymrende statistik. Vi giver også en økonomisk håndsrækning til en række trafikprojekter, som kan være med til at forbedre trafiksikkerheden og gøre det mere sikkert for bløde såvel som hårde trafikanter at færdes på de danske veje, fortsætter Gunnar Hansen.

Lokale ideer med stort potentiale
Bag den nationale pris står GF Forsikrings fond, der lige har åbnet op for nye ansøgninger til den 400.000 kroner store pulje. Trafikprisen har til formål at støtte lokale trafikprojekter, der har potentiale til større udbredelse og derigennem til at forbedre trafiksikkerheden i hele Danmark.

Derfor opfordrer GF Forsikrings bestyrelsesformand vestsjællænderne til at komme på banen med konkrete aktiviteter og projekter:

– Det er et virkelig vigtigt emne at tage fat på, og derfor vil vi gerne opfordre til, at man sender en ansøgning om GF Trafikpris, hvis man arbejder på et godt lokalt trafikprojekt med potentiale til udbredelse til hele landet, slutter Gunnar Hansen.
Gennem årene har mange gode trafikprojekter modtaget støtte fra GF Trafikpris – blandt andet en efterårskampagne for cyklende skolebørn, informationsmateriale til demente trafikanter, deres pårørende og sundhedspersonalet samt en avanceret og lærende trafikbane i en børnehave.

Om GF Trafikpris
GF Trafikpris er en pulje på i alt 400.000 kr., der bliver fordelt til flere projekter. For at komme i betragtning til GF Trafikpris skal man gå ind på www.gffonden.dk og sende en ansøgning med en beskrivelse af sit projekt.

Flere af trafikpriskomiteens medlemmer er aktivt og professionelt beskæftiget inden for områder med direkte relation til færdsel og trafiksikkerhed. Det sikrer en faglig og saglig behandling af alle henvendelser.

Sådan kommer dit trafikprojekt gennem nåleøjet
1. Beskriv din aktivitet så præcist som muligt. Vær konkret og udspecificer gerne formålet. Hvad vil du have ud af din aktivitet – på kort og på lang sigt? Aktiviteten kan rette sig mod én bestemt trafikantgruppe eller mod flere.
2. Din aktivitet må meget gerne have et lokalt afsæt, men det er vigtigt, at du i din ansøgning beskriver, hvordan noget lignende kan fungere andre steder end i dit nærområde.
3. Aktiviteten skal være målbar. Vær skarp på, hvordan du vil måle effekten.
4. Vedhæft dit budget. Og husk at skrive det, hvis du får støtte fra andre steder end GF Fonden.

GF Trafikpris er åben for ansøgninger fra institutioner, borgere, virksomheder og enkeltpersoner i lokalområdet. Foto: Søren E. Alwan, GF Forsikring