Streetsport, teater, e-sport, rappelling, bålhygge, bocart, byvandring, tennis, kano, biavl, tegning, cheerleading og biografture – og meget, meget, meget mere. Sommeren byder på et overflødighedshorn af gratis aktiviteter for børn og unge, oplyser Sorø Kommune i en pressemeddelelse.

Ingen børn og unge skal kede sig i sommerferien! Så enkelt lyder budskabet fra borgmester Gert Jørgensen, som opfordrer forældrene til at fortælle deres børn og unge om alt det, man kan opleve og være med til i løbet af sommerferien.

Streetsport, teater, e-sport, rappelling, bålhygge, bocart, byvandring, tennis, kano, biavl, tegning, cheerleading og biografture. Det er kun et lille udvalg af de flere end 400 aktiviteter fordelt over hele kommunen, som børn og unge mellem 6 og 17 år kan kaste sig over. Langt det meste er gratis og kræver ingen tilmelding. Til nogle af aktiviteterne vil der blive gratis buskørsel mellem byerne i kommunen.

Der er også forløb af fagligt tilsnit, blandt andet forfatterskole for unge, som vil forfølge forfatterdrømmen, og game camp for unge, som vil prøve kræfter med spiludvikling og programmering.

Alle aktiviteterne kan ses på hjemmesiden sommerisorø.dk.

Oplevelse for livet
At man kan møde op og ganske uforvarende få en oplevelse for livet, mærkede borgmesteren på egen krop, da han i går slog et smut forbi Midtsjællands Svæveflyveklub.

– Egentlig ville jeg bare hilse på og sige tak fordi klubben igen i år åbner dørene for børn og unge, men før jeg så mig om, sad jeg med faldskærm på ryggen i et topersoners svævefly højt over Sorø. Det var en fantastisk oplevelse! Tusind tak til den kompetente og rutinerede pilot, som tog mig med op – og tak til alle de andre foreningsfolk og kulturinstitutioner, som byder ind med aktiviteter hele sommeren, siger Gert Jørgensen.

Det er Sorø Kommune og Sorø Sportsråd, som er gået sammen om at sørge for, at regeringens pulje til sommeraktiviteter for børn og unge udkrystalliserer sig i et væld af aktiviteter, som skulle kunne lokke selv den mest skeptiske op af sofaen. Rigtig mange foreninger, kulturinstitutioner, skoler og andre aktører har budt ind med aktiviteter.

At man kan møde op og ganske uforvarende få en oplevelse for livet, mærkede borgmesteren på egen krop, da han i går slog et smut forbi Midtsjællands Svæveflyveklub. Pressefoto